LOADING

Type to search

Actualitat

L’alumnat de l’Agnès torna a classe amb les il·lusions renovades

Els 214 estudiants de l’escola enceten el nou curs escolar a les noves i modernes instal·lacions de Quint Mar, que posen fi a setze anys en barracons

Sortida de l’Agnès, el passat dimecres a la tarda.

“Si sents la professió com nosaltres, la nit abans del primer dia d’escola no dorms. Tots els inicis són emocionants, però aquest any encara més”, comenta Vinyet Llamas, directora de l’escola Agnès, ja més tranquil·la, després de dos intensos dies.

Com a totes les escoles, els nens i nenes són els protagonistes. “Veure la cara dels infants i sobretot ensenyar-los els espais va ser l’altre gran moment”, explica Llamas. Tot el que veien en aquells moments era nou i diferent dels antics barracons de Can Pei. “Les taules són més grans, tenen passadissos (sic), instal·lacions esportives, gimnàs, estudi de televisió, vestuaris i molt d’espai de pati per jugar”.

Llamas fa tretze anys que treballa al centre. El primer com a mestra, els cinc següents com a cap d’estudis i els set últims com a directora. Tota una carrera professional entre barracons. Fa sis anys, després de promeses incomplides per part de l’administració
pública, va arribar un punt que el Departament d’Educació es plantejava tancar l’escola, ja que no hi havia prou inscripcions. Les famílies no veien futur per als seus fills a les classes de xapa. Entre uns quants, “vam aixecar l’escola i tirar endavant un nou projecte. Deixant la família de banda i deixant-nos l’ànima per l’Agnès”, resumeix Llamas. Ara, però, per fi poden mirar al futur amb optimisme.

A l’edició d’aquesta setmana repassem totes les novetats del nou edifici de l’Escola Agnès.
Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Notícies relacionades:
3.000 escolars comencen el curs a Sitges (17 de setembre de 2021)
L’Agnès ja és una realitat (9 de setembre de 2021)

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure