LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’ampliació d’una hora més en l’hostaleria es rep amb escepticisme

Avui entren en vigor les noves mesures implantades per la Generalitat, que permeten lleugers canvis en l’hostaleria, els gimnasos i la mobilitat. Es tracta d’una relaxació lleugera de les mesures de restriccions per frenar la Covid, que, en cap cas, suposen gaire millores per als sectors afectats.

La nova normativa permet a bars i restaurants allargar una hora més tant l’esmorzar com el dinar a bars i restaurants. És a dir, des d’avui estan oberts de 7.30 a 10.30 hores i de 13 a a16.30 hores. Les mesures no han estat celebrades pel sector, ja que en els dinars no els suposarà guanyar clientela i, en canvi, sí més despeses de personal. El Gremi d’Hostaleria, a més, es va queixar d’assabentar-se pels mitjans, malgrat participar en les reunions sectors d’Hostaleria amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa.

On més es notaran els canvis avui és en els gimnasos, ja que podran tornar a obrir els interiors, tot i que amb aforament limitat al 30 per cent. Alguns centres esportius amb espais externs, com el Club Natació o la Piscina Municipal, han realitzat les classes en els exteriors en es darreres setmanes i a partir d’ara podran tornar a fer a dins. Tots dos centres, però, no han hagut de tancar de ple les instal·lacions, ja que les piscines han pogut obrir. Els centres esportius han mostrat el seu malestar per les mesures restrictives del Govern de la Generalitat en els darrers mesos i els efectes negatius que estan tenint en la seva supervivència.

Una altra novetat de les mesures d’avui és el retorn de l’Escola de Música Montserrat a les classes presencials. A partir d’avui, les sessions es tornaran a fer físicamente i no telemàticament, com en els últims mesos. Els responsables el centre ho han comunicat ja als pares i estan adaptant les sessions. En alguns casos, hauran de ser de durada més curta per compatibilitzar les classes i horaris.

Amb les mesures d’avui també s’amplia el perímetre a la comarca enlloc del municipi, com fins ara. És a dir, pot tornar a haver-hi desplaçaments entre Sitges i Ribes i la resta de poblacions del Garraf. Per sortir de la comarca es necessiten un justificant que avali el desplaçament, sigui per motius laborals, de visita a un familiar d’edat avançada o cura de malalts, entre d’altres.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure