LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’ANC interpel·la els regidors independentistes

La protesta d’avui dimarts de l’ANC a la Fragata

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha tornat a sortir al carrer tant a Sitges com a Ribes, com ha fet en les darreres setmanes sota el lema Ens hi van els drets, ens hi va la vida. En totes dues concentracions han participat una vintena de persones, respectant les distàncies socials i proveïts de mascaretes i gels protectors.

A la cita de Sitges, celebrada de nou a la Fragata, ha participat, per primera vegada, un regidor independentista, Rafel Font (Junts per Sitges). Abans de cada convocatòria, l’ANC havia convidat els deu electes de les tres forces independentistes (ERC, JxS i Guanyem), però fins avui no s’hi havia presentat cap. Es tracta d’un senyal de la tensió existent entre l’entitat sobiranista i els partits polítics, que arrenca a dos anys enrere, quan les formacions van descartar una única candidatura independentista a les eleccions municipals del 2019 i que va tornar a manifestar-se el passar mes de febrer davant les negociacions, per una banda i l’altra, en el nou govern municipal.

En la carta enviada als regidors, un cop informar-los de la convocatòria, l’ANC de Sitges subratlla que “com a integrants que sou d’un ajuntament adherit a l’AMI i/o membres d’un partit (autoproclamat) independentista considerem que la vostra absència com a regidors i/o representants polítics de Sitges no està justificada”. En la invitació, l’Assemblea també denuncia “la presència innecessària que hem tingut de la Policia Local, atès que aquests actes, com bé sabeu, han estat notificats als Mossos d’Esquadra”. A la cita d’avui, els partcipants duïen cartells individuals amb proclames com Per un país sense desigualtats socials, Per un país amb una Justícia independent i justa o Llibertat presos polítics. També han desplegat una estelada de grans dimensions des del Baluard.

Les convocatòries de l’ANC van començar fa quatre setmanes. Des d’alehsores, a Ribes s’ha celebrat cada dimarts (a la plaça Marcer), mentre que a Sitges tots, llevat de la setmana passada, en què es va suspendre per la pluja.

Protesta avui a Ribes

Notícia relacionada:

Doble protesta social i independentista (2 de juny de 2020)
Primera manifestació de l’era Covid-19 (25 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

També pots veure