L’aparcament gratuït de Sant Camil està garantit fins a finals d’any

L’actual espai d’aparcament gratuït.
- Publicitat -

Els aparcaments de l’Hospital Sant Camil estan perseguits, des de fa anys, per un autèntic viacrucis de controvèrsia. Des del canvi de model de l’any 2009, quan l’empresa municipal vilanovina VNG Aparcaments va assumir la gestió del pàrquing de pagament sota la marca Estaziona, l’espai per a vehicles ha rebut innumerables queixes tant pels “preus desorbitats” de l’estacionament com també per la gestió que n’ha fet la companyia responsable i les institucions implicades.

Fruit d’aquestes reclamacions ciutadans, l’Ajuntament ribetà ja va habilitar, l’any 2016, un aparcament gratuït en uns terrenys adjacents a la finca de Can Jove i propietat de BuildingCenter. Ara, per unanimitat de tots els partits polítics amb representació al Ple, aquesta cessió d’ús ha quedat renovada fins a finals d’any gràcies a un nou contracte d’addenda.

L’acord arriba deu mesos després que el mateix consistori ribetà aprovés, via sessió plenària, la finalització del contracte amb VNG Aparcaments. Poc després, la companyia vilanovina acabaria cedint la gestió de l’aparcament a l’aleshores recentment creat Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, posant fi a una etapa d’onze anys saldada amb unes pèrdues de més d’un milió i mig d’euros.

L’ampliació del contracte permet regularitzar la situació de l’aparcament gratuït de l’hospital durant el que queda d’any i, a més, obre la porta a la futura reconversió de la zona. El 50% del sòl està catalogat com a zona sociosanitària, ja sigui renovant l’actual sistema d’aparcament o construint-hi un equipament o habitatges amb finalitats hospitalàries. L’Ajuntament i el Consorci Sanitari hi tindran l’última paraula.

Articles relacionats