L’aposta audiovisual

- Publicitat -

La setmana vinent, els equips de Netflix i Sony de la sèrie Palomino tornen a Sitges per a rodar diverses seqüències d’aquesta producció. Tenen una intensa agenda, amb gravacions que es preveuen espectaculars (amb una persecució de vehicles) als carrers Santiago Rusiñol i Àngel Vidal, amb altres a la Carretera de les Costes o la fàbrica de Vallcarca. Un centenar de professionals hi seran de nou a la vila en aquest rodatge, com ja van fer fa tres setmanes, quan van enregistrar diverses seqüències en diferents punts del municipi i els voltants.

La de Palomino –produïda per l’equip de The Crown– és un dels destacats rodatges de sèries que viu Sitges actualment. En el primer semestre d’aquest 2022, una desena de produccions han triat la vila i els seus entorns com a escenari. Darrere d’aquestes operacions hi ha algunes de les principals plataformes audiovisuals d’abast mundial: Netflix està present en tres rodatges de Sitges i, a més de Sony, hi ha Disney, HBO o Paramount, entre d’altres. Directors com l’oscaritzat Neil Jordan o el reconegut Álex de la Iglesia també han estat gravant llargmetratges en els primers mesos d’aquest 2022 a Sitges. La vila viu una ebullició de rodatges i produccions audiovisuals, algunes de projecció i abast internacional.

Que Sitges atregui un volum tan elevat de produccions respon a diversos factors. D’una banda, els atractius i recursos de què disposa la vila faciliten, sense cap mena de dubte, la destinació d’equips, tant pels paisatges que permeten actuar com a escenari de fons, com per la facilitat per donar resposta a les necessitats d’allotjament, hostaleria i serveis.

Però, a més d’aquests factors implícits, Sitges també ha aconseguit posicionar-se en un lloc especialment adequat per atraure aquestes produccions. L’aposta decidida per l’Ajuntament per a potenciar aquesta activitat s’ha concretat en la dotació de recursos, amb professionals de reconeguda trajectòria que hi treballen, i el disseny d’una estratègia per facilitar als equips les tasques de producció, que acostumen a ser complexes i administrativament complicades. En un Ajuntament com el de Sitges –excessivament burocratitzat– disposar de professionals que saben trobar els camins adequats i més ràpids als equips, es tradueix en resultats positius. L’aposta pels rodatges cinematogràfics –especialment de sèries, actualment en projecció gràcies a les noves plataformes– és una activitat econòmica, a més, que genera consens: aporta beneficis directes i indirectes i reforça la imatge de la marca Sitges.

Articles relacionats