LOADING

Type to search

Actualitat

L’Associació de Veïns de Santa Bàrbara suspèn l’Ajuntament

El col·lectiu retreu al Govern una vintena d’actuacions incomplertes

L’incivisme també està present als entorns de Santa Bàrbara

El final d’any és un dels moments més habituals per a fer balanç, posar nota a les feines realitzades durant els darrers dotze mesos i revisar què ha quedat pendent de fer. I això és el que ha fet l’Associació de Veïns de Santa Bàrbara a través de les xarxes socials en relació a les actuacions que l’Ajuntament havia de d’executar als entorns de la urbanització.

El col·lectiu veïnal celebra que el consistori hagi tancat el camí forestal i el passatge de serveis de Can Costa, que hagi iniciat la senyalització viària de la zona per a garantir la velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora, que hagi canviat el contenidors de la brossa i que hagi arreglat la porta del centre de jardineria. Ara bé, les tasques pendents multipliquen per quatre les realitzades. En són una vintena.

Els deures del Govern diversos: des d’arreglar parterres i llumeneres dels carrers, fins instal·lar papereres a l’entrada del camí forestal, sense oblidar una neteja acurada del bosc –incloent trobar una solució pels indigents que hi viuen en xaboles– o el traspàs de la brigada de jardineria a una ubicació “més idònia”. Per la seva condició d’urbanització limítrofa entre Sitges i Ribes, algunes de les actuacions previstes també s’haurien de coordinar amb l’Ajuntament ribetà, com ara la neteja de brossa i pins caiguts del Bosc d’en Bruguera o la millora de l’accessibilitat a la urbanització per carretera.

Més enllà de les problemàtiques habituals de la via pública, els veïns reclamen la creació d’una ruta cultural que inclogui les cinc masies de pedra que hi ha fins a Can Pei. A més, proposen la inclusió de la Creu de Ribes, la masia de pedra i l’ermita de Santa Bàrbara en una aplicació que en detalli el seu valor patrimonial i que es pugui llegir amb codis QR.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure