LOADING

Type to search

Actualitat

Nova recol·lecta de material destinada als refugiats

Sabons naturals solidaris

Via Independència s’ha entregat a la causa ucraïnesa. L’associació està fent una recollida de material a diferents punts de Catalunya, entre ells Sitges i Sant Pere de Ribes, per a les persones refugiades a la frontera entre Polònia i Ucraïna. Es tracta d’una associació enregistrada a Ribes que acompleix diverses tasques humanitàries sense ànim de lucre.

“Ara, el que és urgent són medicaments, roba interior pels nens, nenes i dones, i aliments sense estar envasats amb vidre”, assegura Carol Aguilar, presidenta de Via Independència. Amb el suport de Gemma Pera, coordinadora de la logística de l’associació, han recol·lectat en només un dia; dues capses de medicaments, dues de tovalloletes infantils, quatre de menjar i sis de roba.

Encara no han conclòs la recaptació; avui aniran a comprar roba interior i a fer recol·lecta a les farmàcies, sent aquests els materials que més escassegen ara mateix. Aguilar recorda que “la gent encara pot aportar donacions al magatzem del Valentí Village”. El material recollit marxarà amb l’expedició Spain 4 Ukraine aquest cap de setmana en direcció a Medyka. També es poden fer aportacions econòmiques al compte de l’Associació (IBAN ES04 2100 0152 5802 0058 0825), que es destinarà a una ONG encara per determinar.

En col·laboració amb Via Independència, des de la iniciativa de cosmètica natural Terra, també en mans de Carol Aguilar, s’han elaborat 25 quilos de sabó natural que s’entregarà a la frontera amb la resta del material. Es tracta de sabons elaborats artesanalment, amb base de glicerina que són aptes per tota mena de pells, fins i tot les més delicades i per bebès.  

“Malauradament, això no és el principi ni el final. Haurem de continuar recollint el màxim de coses possibles durant les setmanes vinents”, assegura la presidenta de l’Associació. Amb dos busos per omplir, des de Spain 4 Ukraine es fa una crida per recollir: subministraments mèdics, aliments secs, aperitius i galetes, bolquers, llet en pols, dolços pels infants, menjar en conserva, sucs i begudes isotòniques.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

També pots veure