LOADING

Type to search

Actualitat

L’Atlàntida, Santa Tecla, la verema i el balanç de la temporada, a L’Eco

El projecte de reobertura de L’Atlàntida reconvertida, el balanç de la temporada turística, els detalls de com serà Santa Tecla, les noves patrulles marítimes dels Mossos, el tancament d’una associació canàbica, la verema, el retorn del pubillatge i els reptes del bàsquet local centren l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana.

El bon agost, que ha permès salvar els mobles d’una temporada turística amb clars i obscurs, mereix la nostra atenció en un doble reportatge, on aportem les dades d’afluència i ocupació turística d’aquest estiu. També expliquem i recollim opinions de com ha estat el balanç de la presència notable de turistes francesos.

L’enderrocament immediat de les restes de L’Atlàntida i el projecte de reobertura –que té visions diferents entre socis del Govern municipal– també són tractats en profunditat a L’Eco. Hi mostrem com serà el centre d’interpretació de la natura i beach club previst en el que havia estat la discoteca.

La informació local també passa pel tancament d’una associació canàbica a la Bòbila després d’una baralla, l’atac patit per un taxista, l’inici del patrullatge marítim que efectuaran els Mossos d’Esquadra, la inauguració de la nova Agnès de Sitges i els problemes persistents de les aglomeracions nocturnes al carrer Joan Tarrida, entre d’altres temes.

També exposem els preparatius de la Diada Nacional, tant a nivell institucional com polític, i recollim les dades de l’estat actual de la Covid, amb baixa incidència a Sitges i uns indicadors més elevats a Sant Pere de Ribes.

L’entorn festiu té una atenció especial aquesta setmana: expliquem com serà Santa Tecla i quines propostes de sortides dels balls populars i la canalla i exposem el retorn del pubillatge, després de la pausa de l’any passat. També exposem els resultats de la verema.

A les nostres pàgines trobareu un ampli reportatge de Santi Terraza sobre la vida de Francisco Navarro, Paco el de la platja, que fa 50 que gestiona el xiringuito de la Riera Xica. També entrevistem Joan Carles Mestre, Boter gran, autor d’un valuós fons documental de la història recent de Ribes, i Casimiro Torres i José Antonio Gala, tresorer i secretari del Mercat municipal. També publiquem una nova fitxa de les papallones de Sitges. El relat de Malvasia de Lletres és de Rosalia Sans.

Les pàgines L’Eco in English se centren en els problemes patits dilluns pels usuaris de Renfe a causa del descarrilament d’un comboi al Prat i en les aglomeracions nocturnes, a més d’oferir noves receptes culinàries.

Les pàgines de Ribes posen el focus en l’ampliació de l’Hospital de Sant Camil, la creació d’habitatge social, els interrogants sobre el nou centre de dia, els ajuts escolars i les noves parades del bus.

Les pàgines de Cultura se centren en l’exposició sobre la pedra seca, el debut literari d’Àngel Guàrdia, la col·lecció fotogràfica de Globalitza’t-e i els festivals Monocicle i Holístic.

A Esports parlem dels reptes del Bàsquet Ribes i el Bàsquet Sitges en la nova temporada, del Campionat Mundial d’Escacs femení, de l’homenatge sitgetà a l’ex-jugador de RCD Espanyol Fernando Molinos, de les 24 hores de futbol sala de les Roquetes i del triomf de Mar Vilardell al campionat d’Espanya de patí júnior, entre d’altres temes.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Francesc Alcaraz, Isidre Also, Dani Carabantes, Laura Cosialls, Rubén García del Horno, Lisa Girling, Mar González, Míriam Ojeda, Elizabeth Perry, Ventura Sella, Dani Serra i Ignasi Viladevall, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són d’Anton Ferret. L’apunt és de Jordi Vendrell.

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure