LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’atur ha crescut un 40% en l’últim any a Sitges

El carrer Marqués de Mont-roig, amb establiments tancats, ahir dilluns a la tarda

La crisi de la Covid passa una elevada factura a l’ocupació: en un any, l’atur ha crescut a Sitges un 39,06 per cent, gairebé el doble del que ho ha fet a Catalunya. El municipi té actualment 1.513 persones a l’atur, mentre que fa un any eren 1.088. A aquesta quantitat cal sumar els treballadors que són en ERTO.

El gener del 2020, abans de la irrupció de la Covid, Sitges tenia 1.088 aturats. Un any després, en són 425 més, que representen un augment del 39,06 per cent. Es tracta de l’increment més elevat registrat en un any des que es mesures els índexs d’ocupació. L’augment de la desocupació en el conjunt de Catalunya ha estat d’un 22 per cent en el mateix període de temps.

Des del març, l’augment d’aturats ha estat constant, amb l’excepció dels mesos d’estiu, en què la temporada turística va permetre millorar lleugerament les dades, tot i que a nivells inferiors als d’altres exercicis. De fet, el gener passat hi havia a Sitges 157 desocupats que el confinament de l’abril.

A Sant Pere de Ribes, l’augment d’aturats entre el gener del 2020 i el d’enguany ha estat un 32,32 per cent: dels 1.819 desocupats s’ha passat als 2.407 actuals.

Notícies relacionades:
Els hotels han de pagar el mateix IBI d’abans de la pandèmia, tot i les acusades pèrdues (6 de febrer de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure