LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’augment del virus ha disminuït a la meitat en dues setmanes

La platja Sant Sebastià, avui dijous al migdia

Entre els dijous 7 i 14 de gener, just passades les festes, els nous positius van augmentar a Sitges un 13,63 per cent, unes les xifres més elevades de l’inici de la pandèmia. Aquesta darrera –entre els dies 21 i 28– ho ha fet un 6,76 per cent. A més, un dels indicadors de major rellevància (el de la velocitat de reproducció de la malaltia) ha baixat considerablement per sota, fins i tot, dels límits que marquen els responsables sanitaris.

La setmana posterior a Reis hi va haver a Sitges 125 nous positius; la següent (entre el 14 i el 21) en van ser 111, i aquesta n’han estat 78. Es tracta d’unes dades que confirmen que la corba de la tercera onada s’ha aplanat i comença a reduir-se, després del fort sotrac provocat per les trobades de les festes nadalenques.

Amb tot, l’augment de positius encara és a Sitges superior a la mitjana catalana: el 6,76 per cent d’increment d’aquesta setmana –davant el 5,05 per cent a nivell català– confirma que l’impacte de la pujada pronunciada d’aquest mes de gener ha estat considerable.

La millor notícia de les dades de contagi, però, és que l’rt (l’índex que mesura la velocitat de reproducció de la malaltia) ha baixat a Sitges fins al 0,68. Es tracta de la millor dada des de mitjans de novembre, quan els nivells d’expansió del virus havien estat molt baixos. Fa només dues setmanes, havia arribat al 2,31. Aquesta dada evidencia, a més, que les xifres encara continuaran millorant en els proper dies, ja que redueix la capacitat de contagi dels positius.

Per la seva part, el risc de rebrot continua baixant, però encara es troba en uns nivells molt alts (del 496). Això sí, és més de la meitat que ara fa una setmana, quan s’hi va estar durant set dies per sobre dels 1.000 punts.

Les dades també milloren a Sant Pere de Ribes, tot i que amb variables diferents. L’rt ha baixat al 0,87 i el risc de rebrot als 662 punts. Però, en canvi, el percentatge de nous positius només ha descendit lleugerament: aquesta setmana ha augmentat un 9,07 per cent, un punt i mig menys que la setmana passada.

Notícies relacionades:
La Covid continua fent estralls a Sant Camil i causant defuncions (26 de gener de 2021)
Sitges té 9 persones ingressades per Covid i Sant Pere de Ribes, 16 (23 de gener de 2021)
17 defuncions per Covid en només 10 dies a Sant Camil (22 de gener de 2021)
Les xifres de positius per Covid encara són elevades, tot i que menys que la setmana anterior (21 de gener de 2021)
La corba de contagis comença a frenar-se a Sitges, però continua alta (19 de gener de 2021)
Sant Camil entra en situació crítica: 11 morts de Covid en una setmana (18 de gener de 2021)
El contagi encara va a més a Sitges (16 de gener de 2021)
El risc de contagi arriba a nivells màxims a Sitges (14 de gener de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure