LOADING

Type to search

Actualitat

L’augment dels preus preocupa venedors i clients

Una dona comprant en una parada de fruita del Mercat de Sitges.

“En general, ha pujat tot”, diu la Lourdes. “En fruites i begudes és on més ho hem notat. El preu de la nostra cistella de la compra ha augmentat entre un 10 i un 15%”, afegeix en José Antonio. “Intentem fer menys carn a la planxa, perquè el bistec no es pot comprar, el peix ni mirar-lo…”, comenta una altra clienta del mercat municipal de Sitges. I és que passejant entre les seves parades es respira aquesta sensació entre tots: els preus han pujat de manera generalitzada. Així també ho traslladen els paradistes: la gent compra més al dia, de manera ajustada, no fa grans compres, i van ràpid; si volen un bistec, en compren un; si volen pomes, en demanen tres justes. L’objectiu: controlar la despesa davant l’increment dels preus i enfront de la incertesa pel futur més immediat.

Aquestes sensacions no són només una percepció dels consumidors. La inflació s’ha disparat aquest mes de juny, segons ha avançat l’Institut Nacional d’Estadística, i ha superat el topall psicològic dels dos dígits: la taxa interanual ha assolit el 10,2%, una xifra que no es veia des de feia més de tres dècades, l’abril de 1985. Què implica aquesta dada macroeconòmica? De mitjana, els productes que formen la cistella de la compra –d’aquesta manera es calcula l’Índex de Preus del Consum (IPC), la referència de la inflació– s’han encarit més de 10 punts percentuals respecte al mateix mes de l’any anterior. Respecte al maig, aquest juny els productes han estat un 1,8% més cars.

L’Eco d’aquesta setmana posa el focus en l’impacte de la inflació en l’economia local. Abordem l’augment de preus de la cistella i analitzem com l’alça de preus està afectant a les famílies de Sitges. Podeu trobar el setmanario als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure