L’avançament horari de les rues fa guanyar més de 30.000 visitants al Carnaval

- Publicitat -

Les dades exposades en l’última Junta de Seguretat Local també confirmen un descens dels fets delictius

Les quatre rues centrals del Carnaval de Sitges –les dues de la Disbauxa de diumenge i les dues de l’Extermini de dimarts– han congregat més de 160.000 persones a la vila. Una xifra que supera amb escreix les 128.000 de l’any 2018 i les 97.000 del 2017. L’increment notable de públic local i visitants ha sigut una de les conclusions exposades en la darrera Junta de Seguretat Local, que ha presentat el balanç de l’operatiu efectuat durant la celebració del Carnaval.

L’estudi també certifica el canvi de tendència dels últims anys, en què l’avançament horari de les rues ha propiciat que el diumenge hi hagi fins a un 65% més de visitants que el dimarts. En aquesta línia, les presència de públic a les rues infantils s’està igualant cada vegada més a les de les rues adultes. I també es constata que la diversificació d’actes –amb la Cursa de Llits i la Rua d’Antes com a elements destacats– han augmentat l’afluència d’espectadors.

En relació als fets delictius, els cossos de seguretat asseguren que es manté la tendència a la baixa iniciada l’any 2015. Aquest 2018 s’han registrat un total de 208 delictes, en contraposició als 371 de fa quatre anys. La franja horària amb major incidència és d’1 a 4 de la matinada. Pel que fa els controls d’alcoholèmia, durant la setmana de Carnaval es van fer 795 lectures, de les quals 46 van finalitzar amb denúncies administratives i 2 amb denúncies penals.

Articles relacionats