
Centenars de persones de Sitges han començat a rebre una trucada telefònica per a una enquesta local. Es tracta d’un ampli sondeig encarregat per L’Eco a l’Institut Global CM per a mesurar l’opinió de la ciutadania en aspectes de l’actualitat local, la gestió municipal, la intenció de vot i la valoració de candidats de les eleccions del 28 de maig. Els resultats es publicaran en el setmanari en tres entregues diferents. El sondeig es realitza a 700 persones, majors de 18 anys i residents a Sitges.
La tria dels enquestats està efectuada per l’empresa del sondeig, segons barems d’estratificació d’edats, amb l’objectiu que sigui plenament representativa de la realitat socioeconòmica i cultural local. El volum de 700 persones és ampli per a un municipi amb 25.000 persones majors de 18 anys amb dret a vot, i permet obtenir una fotografia bastant aproximada de la realitat i l’opinió local. A tall d’exemple, hi ha mitjans de comunicació a nivell català que elaboren les enquestes electorals amb 800 trucades a tot el país.
L’enquesta actual segueix els paràmetres de les realitzades just abans de les dues anteriors eleccions municipals. Tant el 2015 com el 2019, els dos sondejos encarregats per L’Eco van mostrar unes dades força aproximades als resultats finals, en alguns casos, fins i tot, coincidint no només amb el nombre de regidors obtinguts, sinó també amb el percentatge de vot.
El 2015 el nivell d’encert va ser gairebé total, amb l’única excepció de Ciutadans i la CUP, que van obtenir un tercer regidor davant els dos que els donaven l’enquesta. En la del 2019, el mostreig també es va aproximar al resultat, amb l’única excepció d’SGI i del ball d’un regidor entre PSC i Junts, finalment decantat a favor d’aquests darrers per pocs vots. El sondeig s’havia realitzat just després de les eleccions del 28 d’abril del 2019, que havia guanyat Pedro Sánchez i que havia provocat un efecte de magnetisme immediat amb el PSC, que després no es va traduir del tot a les municipals.
Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA