LOADING

Type to search

Actualitat

L’Eco recull el premi com a millor publicació no diària

Magí Fortuny i Santi Terraza recollint el premi, de la mà de Jofre Llombart

L’antiga fàbrica Damm, a Barcelona, va ser l’escenari ahir del lliurament de premis de la Nit de la Premsa i les Revistes en Català i en el qual L’Eco de Sitges va rebre el premi a la millor publicació no diària. L’Eco va compartir protagonisme amb altres capçaleres, trajectòries i empreses: dotze mitjans de comunicació i tres reconeixements van rebre premi.

El premi a la millor publicació no diària es donava enguany per primer cop a la Nit de la Premsa i les Revistes en Català i també va ser el darrer a lliurar-se, al final de la gala. El va donar el secretari general de Mitjans de Comunicació del Govern de la Generalitat, Jofre Llombart i el van recollir el director de L’Eco, Magí Fortuny, i el president de Premsa de Sitges –editora del setmanari–, Santi Terraza.

Durant el discurs d’agraïment, Magí Fortuny va destacar el periodisme de quilòmetre zero, que “encara és una baula imprescindible, no només per informar o per fiscalitzar la gestió de les institucions, sinó també per cohesionar la societat i per donar veu als seus ciutadans més vulnerables”. Fortuny també va ressaltar el paper rellevant dels col·laboradors a L’Eco: “tenim fins a un centenar de col·laboradors altruistes que hi posen el seu granet de sorra en forma de seccions pròpies i articles d’opinió. Alguns d’ells hi escriuen des de fa cinquanta anys. No és cap tòpic: sense la seva aportació, aquest setmanari –el seu setmanari– no seria possible”.

La Nit de la Premsa i les Revistes en Català –que celebrava ahir la seva 21 edició– és l’acte institucional de referencia del sector i en el qual es reconeixen anualment la tasca i la trajectòria de les publicacions en llengua catalana. La Nit de la Premsa i les Revistes en Català està organitzada per l’APPEC amb l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i, en aquesta edició, s’hi ha incorporat l’Associació Catalana d’Editors de Diaris (ACED). L’acte va estar presentat per l’escriptor Màrius Serra  i va comptar amb l’assistència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i la presidenta del Conca, Vinyet Panyella.

Premis:
Premi a la millor publicació no diària: L’Eco de Sitges
Premi a la millor publicació diària: Diari de Girona
Premi a la millor publicació digital: Fusbury.cat
Premi al millor disseny editorial (premsa): El Periódico de Catalunya
Premi al millor disseny editorial (revistes): Revista Musical Catalana
Premi al millor disseny editorial (digital): El Temps de les Arts
Premi al millor reportatge (premsa): Som Garrigues
Premi al millor reportatge (revistes): Cavall Fort
Premi al millor reportatge (digital): Adolescents.cat
Premi a la millor portada (premsa): Diari de Terrassa
Premi a la millor portada (revistes): Sàpiens
Premi Societat: Grup Bon Preu
Premi de Comunicació: Gustau Alegret
Premi Cultura: Carme Junyent

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure