LOADING

Type to search

Actualitat

L’economia local, el Pressupost municipal i els pessebres, a L’Eco

La situació que viu el sector turístic i comercial actualment, el Pressupost elaborat per l’Ajuntament per al 2022, la sisena onada, les al·legacions al Pla d’usos de les platges, les propostes dels pessebristes, l’ajornament d’un desnonament a Ribes, el nou llibre de Xavier Lahoz i la projecció de l’equip Futsal Sitges centren la nostra atenció.

La incertesa que s’ha establert en el sector comercial i d’hostaleria amb la irrupció de la sisena onada és motiu d’un ampli reportatge. Recollim les dades i previsions, així com les sensacions dels dos sectors i també les experiències de tres responsables d’establiments locals. També exposem els resultats econòmics a Sitges i a Sant Pere de Ribes dels últims sis mesos en comparació amb l’any passat.

La informació local s’atura en el Pressupost municipal: expliquem com seran els comptes municipals, quines inversions estan previstes i quins ingressos. També expliquem les al·legacions del Pla d’usos a les platges, l’obertura de Can Milà, l’ampliació dels serveis del CAP, la prova de patis oberts a l’escola Agnès i la reivindicació d’un pare que reclama Can Bóta com a espai de joc.

El format i continguts de les exposicions de pessebres de Sitges de ribes, la celebració del Primer Tió, les activitats de l’Espai Joves i l’acte de recepció de la Creu de Sant Jordi per part de l’Escola de Grallers són altres dels temes abordats aquesta setmana. També entrevistem l’hostaler Miquel Matas, membre de l’associació l’Arca de Noé.

A les pàgines Sitges in English destaquem la mitjana d’edat dels nous positius, l’abast internacional del campionat del Sunway i els retards a Rodalies.

La informació de Ribes s’atura a l’ajornament d’un desnonament, en el retorn del Carnaval, en la creació de la jornada de solidaritat i cooperació, en la participació de la Marató dels usuaris de Reciclos o en el Servei d’Ocupació.

La secció de Cultura posa l’atenció en el nou llibre de Xavier Lahoz, l’exposició de l’entitat Globalizat-e i en la xerrada del psicòleg José Ramon Ubieto.

Les pàgines d’Esports dediquen atenció al recorregut del Futsal Sitges, que triomfa a la Segona Catalna de futbol sala, la prèvia del futbol local, els campionats de natació de Catalunya, el rugbi femení, la victòria d’Albert Pascual en els 5 km, el torneig d’escacs del Sunway.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Isidre Also, Núria Camps, Lucas Estruch, Mar González, Roger Gregory, Xavi Huete, Anna López, Jordi Mas, Xavier Miret, Aleix Ramírez i Yoky Yu, a més de les fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Vinyet Panyella, José Luis Gutiérrez, Manel Pérez i Núria Pozo. Les contres són de Sandra Martínez (Sitges) i Josep Rius (Ribes) i l’apunt, de Natàlia Butí.

Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure