LOADING

Type to search

Actualitat

L’economia local millora en un 71% respecte un any enrere

La platja Sant Sebastià, el passat 18 de novembre

La capacitat de despesa a Sitges, tant de la població local com els visitants, va ser un 70,8 per cent superior aquest darrer novembre respecte el mateix mes de l’any anterior, segons dades de Banc Sabadell a partir del moviment amb targetes de crèdit en els diferents establiments de la vila. Els hotels es mantenen com el sector que genera major moviment econòmic.

Evolució de les transaccions econòmiques a Sitges
Evolució de les transaccions econòmiques a Catalunya

L’augment del 70,8 per cent és més del doble que el registrat el mes de juny (31 per cent), just després que s’acabessin les restriccions de moviment i, fins i tot, és superior al registrat el mes d’agost, quan es va assolir un 53 per cent d’activitat economia més que l’any anterior.

Aquest augment local és tres vegades superior a la mitjana catalana, que se situa en el 23,8 per cent respecte el novembre del 2020. De fet, les dades evidencien que la recuperació parcial de l’activitat turística suposa una millora substancial del moviment econòmic a Sitges.

Activitat econòmica a Sitges repartida per sectors

Els hotels continuen sent la principal font d’activitat econòmica a la vila. Tot i que el mes de novembre és un dels de menys moviment hoteler –especialment ara, en què l’activitat de convencions i congressos s’ha reduït dràsticament–, més d’una cinquena part de les transaccions econòmiques amb targeta de crèdit van ser en aquest sector. En segon lloc, el major moviment es va produir, com és habitual, en els restaurants, amb un 15 per cent sobre el total.

L’alimentació, tant de petit comerç com de gran superfície, es manté com el tercer sector que genera més moviment. De fet, amplia el percentatge respecte els mesos anteriors, ja que, un cop passada la temporada turística forta, hotels i restaurants redueixen la quantitat de moviment, tot i ser encara els qui més en generen.

Notícies relacionades:
La capacitat de despesa a Sitges es manté un 40% per sobre de la catalana (2 de novembre de 2021)
Sitges valora positivament la temporada turística (31 d’octubre de 2021)
L’activitat econòmica registra un significatiu augment a Sitges (19 d’octubre de 2021)
El pont del Pilar deixa un elevat moviment a Sitges (12 d’octubre de 2021)
La capacitat de despesa creix un 20% en un any a Sitges (5 d’octubre de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure