LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’economia local treu partit de la finalització de l’Estat d’Alarma

La notable afluència de visitants aquest cap de setmana s’ha traduït en més moviment en el comerç i, especialment, l’hostaleria

El Cap de la Vila ahir dissabte, al vespre.

El primer cap de setmana complert sense l’Estat d’Alarma s’ha traduït en una notable afluència de visitants, més moviment de caixa al comerç i les primeres reserves en els restaurants per al servei de vespre i nit. Tot i que es manté la restricció de reunions i trobades a un màxim de sis persones, l’ampliació dels horaris en l’hostaleria i la lliure mobilitat per tot el país han afavorit l’afluència de visitants, majoritàriament de l’àrea de Barcelona i de la Catalunya interior.

Ahir dissabte ja es van apreciar els efectes positius en l’economia local per la flexibilitat de les mesures. Els carrers de la vila van ser escenari de notable moviment de persones, entre els quals visitants i ja alguns turistes. L’autopista C32 va habilitar dues caselles més del peatge de Vallcarca en sentit Sitges, en previsió pel moviment de vehicles. Els restaurants van registrar les primeres reserves en el torn de nit, i en alguns cas van arribar al ple.

També aquest cap de setmana hi ha hagut noves obertures d’hotels, després de la llarga tardor i hivern de la pandèmia. El Medium – Sitges Park, al carrer Jesús ha obert de nou, mentre que tots els establiments de quatre estrelles ja estan funcionant, després de la reobertura de Dolce, la setmana passada.

Mentre que el nou escenari s’està traduint en resultats per al comerç i especialment, l’hostaleria, els hotels tindran una recuperació encara més lenta, a l’espera de turistes d’altres punts de l’Estat i de l’estranger. Tot i això, diversos establiments han activat ofertes de cap de setmana, que els ha permès caçar clients per a compensar les destacades pèrdues patides en els últims mesos.

Tot això passa la setmana que s’ha conegut que Sitges és el poble de la costa catalana amb més banderes blaves i el quart de tot l’Estat espanyol. Una bona notícia, que junt amb l’assaig clínic per la reobertura de l’oci nocturn del proper dijous, obren noves perspectives pel sector turístic local, que veu amb més optimisme el futur immediat. Tot passa per poder gaudir d’una bona temporada d’estiu, sense retrocessos en la lluita contra la Covid-19.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure