L’emotivitat de l’Ofici i les cadires buides al Barrachina marquen el dia de Sant Bartomeu

L’Escola de Grallers a l’Ofici
- Publicitat -

Sant Bartomeu s’ha llevat aquest matí amb pluja. Un fort aiguat caigut a les 7 del matí –l’hora en què en altres circumstàncies hagués estat circulant pels carrers la Matinal– ha generat incertesa a primera hora. Però la pluja no ha durat gaire, tot i haver ullat els carrers i ha fet decidir també a la Comissió a suspendre l’exhibició estàtica de l’imaginari festiu als quatre espais de representació: Hort de Can Falç, Esteve Barrachina, plaça dels Castellers i plaça Catalunya.

Pluja a banda, els primers moviments de Festa Major s’han tornat a registrar a l’Escorxador, on els grallers han circulat des de les 8.30h per fer-se els tests d’antígens. Precisament, el so de la gralla ha estat protagonista a l’Ofici. L’Escola de Grallers ha realitzat una emotiva ofrena en commemoració amb el 50è aniversari de la seva fundació.

Oficiat per mossèn Josep Pausas, acompanyat de cinc sacerdots concelebrats, l’Ofici ha aplegat unes 220 persones. En primera fila hi havia, a una banda, l’alcaldessa, Aurora Carbonell i el regidor de Festes, David Martínez, mentre que en l’altre hi eren l’administrador de l’Hospital Sant Joan Baptista, Albert Oliver i la representant del comitè d’empresa, Núria Laguna. Tots dos hi eren en tant que l’Hospital ha estat escollit pendonista d’aquesta singular Festa Major. A diferèencia dels actes d’exhibició dels balls i les gralles, a l’Ofici sí que assistia un representant de cada grup municipal. Sis dels nou presents al Ple ho han fet: a més de l’alcaldessa i el regidor de Festes, hi eren Jaume Monasterio (ERC), Mònica Gallardo (Junts), José Tendero (Cs), Guillem Escolà (SGI) i José Maria Martínez (El Margalló). Ignasí Rubí hi ha assistit també, però sense ser als bancs institucionals (ha portat el crucifix. Els grups que no han enviat representant han estat el PSC, Guanyem i CVS.

Cadires buides a l’exhibició de la tarda al Barrachina (Imatge: Canal Blau)

A la tarda, el protagonisme s’ha centrat en les exhibicions dels balls, que, com ahir, ha tingut els mateixos escenaris i ¡dues sessions, a les 5 i dos quarts de 8. I la imatge ha estat la d’una àmplia superfície de l’Esteve Barrachina a les 17h amb les cadires buides. Es tracta de desenes de persones que tenien l’entrada i no l’han fet servir. Les reaccions a les xarxes no s’han fet esperar per expressar el malestar i la mala imatge que suposava tantes cadires buides que no han pogut ocupar gent que els hi hagués agradat.

Notícies relacionades:
La Festa Major de la Covid desperta emocions (23 d’agost de 2021)
La imatge de Sant Bartomeu atrau l’atenció a l’Hospital (23 d’agost de 2021)
El públic respon en els primers actes de la Festa Major (21 d’agost de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats