LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

L’enduriment de les mesures fa tornar Sitges al toc de queda

Dues imatges de la matinada de diumenge a dilluns a l’espigó de la Ribera

Sitges tornarà al toc de queda aquest divendres i per una durada mínima de dues setmanes. L’enduriment de les mesures per part de la Generalitat ha comportat que els actuals indicadors epidemiològics situïn Sitges entre els 176 municipis catalans que han de confinar-se entre la 1 de la matinada i les 6 del matí.

La setmana passada, Salut va decretar que Sitges, junt amb 18 municipis, sortia del toc de queda, en haver millorat els indicadors epidemiològics. Ahir va decidir que la vila i 27 poblacions més entrarien de nou a les restriccions nocturnes. El motiu del canvi és que Salut ha endurit els mesuradors per considerar quins municipis han d’estar tancats. Fins ara, els que tenien una incidència activa a 7 dies per sota de 400 podien quedar fora del toc de queda. Però el nou barem rebaixa la incidència a 250. Sitges estava ahir en 263 i, per tant, entra de nou en els municipis que han de tancar a la nit.

La recuperació de la llibertat nocturna, divendres passat, no va agradar l’Ajuntament ni tampoc va entusiasmar els agents econòmics. El fet que bars, restaurants i oci nocturn tanquin, com a tot Catalunya, dos quarts d’1 de la nit, no genera cap moviment econòmic extra amb el toc de queda aixecat.

Per contra, aquesta situació sí que ha provocat concentracions de joves a les platges i als espigons, com ha passat en els darrers dies. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra van realitzar un dispositiu especial de seguiment durant les nits de divendres i dissabte. Diverses patrulles van circular per la Ribera i altres parcs de Sitges que també concentren botellots. La matinada de dissabte a diumenge hi va haver més d’un centenar de joves a les platges de la Fragata i la Ribera i els espigons adjunts.

Notícies relacionades:
El virus frena el seu descens i pugen de nou alguns indicadors (2 d’agost de 2021)
Sitges surt del toc de queda (28 de juliol de 2021)
La incidència de la Covid baixa notablement a Sitges, pero encara està per sobre dels mesos anteriors (27 de juliol de 2021)
La cinquena onada porta les primeres defuncions a Sant Camil (24 de juliol de 2021)
El virus ja creix menys a Sitges que a la resta del país (22 de juliol de 2021)
La meitat de la població de Sitges i Ribes ja té la vacuna completa (20 de juliol de 2021)
Baixa la velocitat dels nous casos, però els nivells encara són alts (19 de juliol de 2021)
L’edat dels nous positius torna a pujar (16 de juliol de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure