LOADING

Type to search

Ribes

León (C’s): “Exigirem auditories internes”

Óscar León ha volgut fer-se la foto prop de les Cases del Mar, ja que és l’única zona del municipi que té sortida al mar.

Entrevista amb ÓSCAR LEÓN I JURADO
Candidat de Ciutadans (C’s)

Per què ha acceptat ser cap de llista?

Principalment, per la inquietud d’intentar solucionar els problemes del lloc on visc.

Altres partits que aspiren al mateix espai electoral de C’s diuen que vostès no estan tan involucrats en el dia a dia del municipi. Hi està d’acord?

No. Nosaltres tenim un projecte propi per a Sant Pere de Ribes. Coneixem les necessitats dels veïns perquè també són les nostres. Nosaltres fem vida aquí i tenim propostes novedoses per al municipi.

Què ha canviat a C’s respecte les eleccions del 2007, quan no va obtenir representació, i els intents fallits de muntar llista a als comicis del 2011 i del 2015?

El partit ha crescut molt a tot arreu. També a Sant Pere de Ribes. Som un grup de gent preparada i amb ganes de treballar que ha reestructurat l’agrupació local i que ha posat el partit en la posició perfecta per a poder entrar amb força a l’Ajuntament.

Què pot aportar la seva entrada al Ple?

Tenim un objectiu primordial que forma part del nostre ADN: tot el que fem ha de servir per a millorar la vida dels ciutadans. I això volem fer-ho amb transparència i claredat. De les primeres coses que volem fer és exigir auditories internes per a poder saber com estan realment els comptes municipals. I també perseguirem la corrupció. Hi ha casos del municipi que han sortir a la llum en els darrers temps i nosaltres no tenim aquest llast. La nostra entrada a l’Ajuntament és gla arantia d’una gestió feta amb les mans netes. 

Amb quin partit se sentiria més còmode Ciutadans a l’hora d’arribar a acords?

Nosaltres sortim a guanyar i, a partir d’aquí, ja es veurà com van els resultats. Ara bé, ja podem avançar amb rotunditat que, si són partits que estan a favor de la independència o del dret a decidir, no hi pactarem.

Creu que C’s contribueix a generar més confrontació en el conflicte polític entre Catalunya i Espanya?

No. Nosaltres no volem provocar ningú, sinó expressar-nos lliurement. Cada vegada que posem una carpa a Ribes, per exemple, ens insulten. Creiem que des dels ajuntaments podem ajudar a rebaixar la tensió actual governant el dia a dia amb normalitat des de la legalitat i la constitució.

Quines són les tres coses prioritàries que li agradaria canviar del municipi?

Modernitzar-lo perquè estigui a l’alçada dels temps que vénen, atraure nous projectes empresarials que estiguin vinculats a les noves tecnologies i ser una referència en matèria de sostenibilitat i medi ambient.