L’Equip de Govern aparca la prohibició de l’alcohol a les rues

Participants de la Rua, amb gots a la mà, l’any 2016
- Publicitat -

Luismi García va debutar com a alcalde en un Ple Municipal –l’alcaldessa, Aurora Carbonell, no va poder assistir-hi, ja que estava indisposada a causa de la Covid-19– en una sessió que va arrencar amb la polèmica de la prohibició de l’alcohol a les rues de Carnaval. Aquesta idea ja havia estat en el centre del debat fa uns anys, però l’Equip de Govern anterior no la va tirar endavant.

Ara fa un any, en una conversa disfressada prèvia al Carnaval entre Jordi Cubillos i Abdon Vidal, aquest últim, expresident del Carnaval del Retiro i un dels històrics de l’entitat de la lira, ja va aconsellar “suprimir a rajatabla l’alcohol a les rues, ja que l’objectiu és fer gaudir als altres”. La presidenta de la Comissió de Carnaval, Núria Escarp, va agafar el guant llençat per Vidal. Precisament era un tema que feia temps que es parlava entre la Regidoria, la Comissió i les entitats, i totes elles hi estaven d’acord.

El passat dimarts va sortir a la llum la previsió que el tema es tractés en el Ple, ja que la Regidoria de Festes pretenia aprovar les rues 0,0 a la sessió d’ahir dimecres. Les xarxes van començar a bullir i la població, farta de prohibicions, no entenia per què es treia aquesta notícia en aquest moment “en què ens deixen fer res”. Finalment, el Govern, veient el rebombori que s’estava creant, les crítiques que estava rebent, van decidir retirar la nova regulació i “parlar amb totes les colles que no hi estan d’acord, ja que no volem tirar pel dret. Volem escoltar a tothom i trobar una nova fòrmula que tingui el màxim consens possible”, explica el regidor de Festes, David Martínez. No obstant això, l’alcohol  ja està prohibit a la via pública, així que no hauria de ser cap problema que aquesta normativa també es complís durant la Rua de la Disbauxa i l’Extermini.

Notícies relacionades:

L’Equip de Govern aparca la prohibició de l’alcohol a les rues


Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats