LOADING

Type to search

Actualitat

L’ermita de Santa Bàrbara evidencia signes d’abandonament

Grafits a l’entrada de l’ermita

El desembre de 2018 es va tornar a festejar l’aplec de Sant Bàrbara per celebrar la restauració de l’ermita Santa Bàrbara, que van dur a terme els promotors del nou barri de la Plana i Santa Bàrbara, que, a més, la van cedir –junt amb la masia en runes del costat– a l’Ajuntament.. El que havia estat l’antiga església (desacralitzada) lluïa renovada en un acte que va comptar amb la presència de la Colla Jove de Castellers de Sitges. Aquell mateix dia es va anunciar que la masia del costat estaria llesta en un any i seria el nou local social i d’assaig dels de color vi, així com d’altres entitats culturals.

Res més lluny de la realitat. La masia segueix igual que fa dos anys i mig i l’ermita evidencia un clar abandonament progressiu. Els veïns alerten que fa mesos que denuncien que la porta de l’ermita està destrossada i de tant en tant hi dorm un sensesostre, des que es va enderrocar l’antic hotel Acapulco. L’estat de l’església confirma els signes de decadència: les parets estan plenes de grafits (s’hi reuneixen joves diàriament, segons els veïns); la zona està plena de brossa i residus; el vidre de la finestra està trencat, i la porta de seguretat s’obre amb una simple empenta.

Els habitants del barri expliquen que fa unes setmanes, un responsable municipal va aparèixer per la demarcació i va realitzar diverses fotografies dels desperfectes i de les escombraries del voltant de l’ermita i de la masia, tot i que encara no s’ha realitzat cap acció.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure