LOADING

Type to search

Actualitat

L’ermita de Santa Bàrbara pateix noves destrosses

L’ermita de Santa Bàrbara està esdevenint un focus de vandalisme continuat. En els darrers dies hi ha hagut noves destrosses i pintades, que han deixat l’entorn en un estat deplorable.

Els darrers actes vandàlics han estat similars als anteriors: pintades a la façana, destrosses a l’interior i trencament de vidres. La tanca de ferro que es va col·locar fa uns mesos per evitar l’accés dels brètols ha estat arrencada amb facilitat. La tanca cobria tant l’ermita com la masia, però no ha acabat fent l’ús de protecció dels dos edificis.

L’ermita i la masia de Santa Bàrbara van passar a titularitat municipal el desembre de 2018, en virtut de l’acord entre l’Ajuntament i els promotors de la urbanització de tot el sector, que preveia a més d’aquesta cessió la del parc de Santa Bàrbara, les 7,2 hectàrees per a equipaments i les superfícies per a construir els habitatges protegits. Quan es va fer l’acte de traspàs, l’ermita havia estat tot just restaurada pels promotors.

En aquests darrers tres anys, l’espai no ha estat conservat ni s’ha dut a terme cap activitat. L’Ajuntament estava a l’espera que es resolgués quin és el futur de la masia, inicialment prevista com a espai d’activitats culturals. L’edifici, però, està catalogat patrimonialment, malgrat que es troba en estat ruïnós i no permet dur a terme activitats.

Els veïns de Santa Bàrbara han lamentat la manca de conservació de l’espai. També ho han denunciat algunes formacions polítiques com Junts per Sitges i el regidor no adscrit Ignasi Rubí

Notícies relacionades
L’ermita de Santa Bàrbara, vandalitzada de nou (21 de juliol de 2021)
L’ermita de Santa Bàrbara evidencia signes d’abandonament (22 d’abril de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure