LOADING

Type to search

Actualitat

Les aus marines aterren al Centre d’Estudis del Mar

Exposició del CEM

Actualment, les aus marines són el grup d’ocells més amenaçats del món a causa de l’activitat humana. Aquesta és l’alerta que fa la principal organització benèfica de conservació d’aus, la Societat Espanyola d’Ornitologia, SEO/BirdLife, a través d’una exposició divulgativa que es pot veure al Centre d’Estudis del Mar, CEM, per conscienciar a la població d’aquesta problemàtica.

La mostra, titulada Les aus, els nostres ulls al mar, tracta sobre la interacció entre aquestes espècies i l’activitat pesquera, que en molts casos acaba amb la mort de milers d’ocells. Per una banda, té la voluntat de reflectir la cara amable i la bellesa del medi marí a partir de les imatges de diferents espècies d’ocells. I per l’altra, la crua realitat amb escenes desoladores d’aus empastifades de petroli, embolicades en xarxes de pesca o amb hams clavats. També ensenya els vincles que tenen els pescadors amb les aus, des de la visió comuna que els ocells són els seus ulls al mar, com també ho són per als biòlegs del Programa Marí d’aquesta ONG, que tenen entre les seves prioritats estudiar i buscar solucions a una de les seves amenaces més greus, la captura accidental en arts de pesca.

Pau Aguiló, des de fa poques setmanes director del CEM, en substitució de Flora Portas, que ha estat en el càrrec durant tres dècades, apunta que “aquest equipament té la vocació de promoure la col·laboració amb el territori per tal de divulgar els valors ambientals dels ecosistemes marins i fomentar aliances entre les persones i entitats que, per les seves ocupacions o activitats, interactuen amb aquests ecosistemes”. El CEM, creat l’any 1983 pel Servei del Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, va ser el primer equipament d’educació ambiental litoral i marítima de l’estat, i anualment rep 12.000 visitats, majoritàriament provinent d’escoles i instituts.

Les aus, els nostres ulls al mar és una producció itinerant que ja s’ha pogut veure en altres indrets de l’estat, com a Galícia, Madrid o al parc natural del Cap de Creus. Dissabte 4 de juny, a les dotze del migdia, hi haurà una conferència a càrrec de Pep Arcos i Lucía Soliño, membres de la SEO/BirdLife sobre els temes que aborda aquesta exposició, que es podrà visitar fins al 20 de juny.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure