Les caramelles mostren vitalitat

Assaig de les Caramelles del Prado
- Publicitat -

Amb l’arribada de la Pasqua tornen les caramelles, i les tres colles actuals, Caramelles Sitgetanes, el Casino Prado Suburense i la Societat Recreativa El Retiro ho tenen tot a punt per tornar a oferir les seves cantades. Actualment, les tres agrupacions es troben en un bon moment, i prova d’això és que totes elles en conjunt sumen més de 170 cantaires, unes xifres que reafirmen la vitalitat d’aquesta festa, deixant enrere els dubtes que hi havia tan sols fa vint anys, quan tenien seriosos problemes per garantir la tradició.

La implicació de nou de la gent jove, el gruix de cantaires veterans, i la presència femenina, actualment normalitzada a les tres colles, són alguns dels factors que han ajudat en els darrers anys a revifar una festa que es duu a terme des de temps immemorials, i que està perfectament documentada, com a mínim, des de fa 160 anys. Dissabte de Glòria al vespre, les colles, amb les barretines, els clavells, les cistelles, amb les respectives bandes de música –cada cop amb més músics sitgetans com un fet també a destacar–, tornaran a prendre els carrers per omplir la vila de les cançons primaverals.

A l’edició en paper aprofundim més amb l’actualitat caramellaries, amb els horaris de Dissabte de Glòria i Dilluns de Pasqua; els títols de les sis cançons que oferiran les colles, i les caramelles ribetanes. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuioc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats