LOADING

Type to search

Actualitat

Les Casetes del Garraf obtenen el màxim reconeixement

Casetes de Garraf

Les emblemàtiques Casetes de la platja del Garraf ja compten amb un distintiu que valora el seu patrimoni cultural. La Generalitat de Catalunya ha volgut reconèixer la bellesa paisatgística de l’espai declarant l’idíl·lic escenari com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Aquesta distinció suposa la màxima protecció patrimonial que concedeix el govern català.

Les 33 casetes situades en forma de filera que, encara que als seus orígens estaven destinades a actuar com a espais pels banyistes o per guardar objectes per a la pesca, amb el pas del temps es van convertir en habitatges amb característiques volumètriques, amb cromatismes i tipologies similars. Encara que totes elles conserven la seva identitat pròpia i singularitats úniques, totes formen una unitat emmarcada únicament per una vorera continua de formigó que les unifica.

Ubicades al petit casc urbà del poble Garraf, a la platja sobre la sorra, les Casetes esdevenen un clar exemple del que és l’arquitectura popular mediterrània i són el testimoni d’una època, els anys 30 del segle XX, o el turisme d’aquells anys començava a apropar-se a la natura, fent-ho d’una forma harmònica amb l’entorn de la costa catalana. 

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure