Les catifes omplen de flors i colors els carrers de Sitges

Catifa del Drac, al Cap de la Vila

Sitges s’ha despertat aquest matí amb olor de flor i els carrers plens de canalla que ultimaven els detalls de les catifes de flors. Algunes catifes, com el tram final del carrer Jesús, i la del Cap de la Vila, presidida pel Drac, que enguany fa 100 anys, ja estaven enllestides des de primera hora. La resta de carrers encara muntaven les seves creacions al matí, amb la idea de finalitzar-les cap al migdia. Els més menuts eren els grans protagonistes d’aquestes creacions: ahir nit van aprofitar per pintar el terra i desflorar els clavells i avui han rematat la feina. Com a novetat, hi havia una xocolatada per tots aquells que haguessin participat en la festivitat.

El carrer Parellades, ple de canalla, aquest matí

Ahir nit, quan es va fer fosc, els catifaires, van començar a prendre els carrers del centre, perquè avui Sitges es torni a llevar ple de flors. La matinada de diumenge de Corpus és una de les nits més especials de l’any: s’ajunta el jovent amb ganes de sortir de festa i que celebraven el darrer cap de setmana, amb la ciutadania, amant de les tradicions que passava la nit en blanc per guarnir els carrers de la vila. El contrast sitgetà entre festa i tradició, que s’ajunten sovint i van agafats de la mà.

Catifa de la plaça de l’Ajuntament, amb els gegants darrere

El moment culminant de la celebració arribarà a la tarda de diumenge, amb la celebració de la Processó del Santíssim Sagrament, l’acte original de la festa i que tanca el cercle de tots els esdeveniments celebrats durant la vigília i el dia de Corpus. Quan acabi la Missa concelebrada, una estona abans de les 20 hores, els Gegants de la Vila, els Gegants Moros, els Gegants Americanos, el Drac, l’Àliga, la Moixiganga, les colles de grallers i el seguici religiós sortiran pel Baluard, quan el sol comença a baixar, per trepitjar les catifes que tantes hores han costat de fer. Un cop acabi la Processó, les tres parelles de gegants faran la tradicional ballada final.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats