LOADING

Type to search

Esports

Les clàssiques de Festa Major estan en bona forma

La Milla i l’Abelard Trenzano són els principals esdeveniments esportius de la Festa Major ribetana i any rere any es consoliden en el calendari comarcal i nacional

A part dels actes més tradicionals i religiosos en honor a Sant Pere, Ribes també té una gran agenda d’actes esportius duran tla seva Festa Major: la cursa popular la Milla; l’Abelard Trenzano, la baixada de carretons o el torneig d’hoquei Montgros en són un bon exemple.

Una nova edició de la cursa popular La Milla va tenir lloc a la localitat de Ribes el passat dijous 27 de juny. La cursa és organitzada pel GER juntament amb diverses persones de l’entitat que cada any hi participen.

D’ençà que el GER es va unir a participar en les barraques, anys enrere, l’acte s’ha inclòs  dins de la programació d’aquestes, entenent que és un acte de petit format que sempre es realitza als voltants de la Festa Major. De moment, està consolidat: “Ens agrada mantenir aquesta cursa perquè és una manera de fomentar l’esport popular per gaudir. Sí que és una cursa i hi ha premis per als guanyadors però, la idea és que tothom hi participi. Sempre diem que va de 0 a 100 anys”, explica Ginesta Garriga, presidenta del GER. 

Tot i que cada vegada el nombre de curses populars és va reduïnt, ja que aquestes són més competitives i requereixen inscripció, La Milla és una activitat gratuïta, oberta a tothom i que busca realitzar un acte amb la finalitat de passar-ho bé.

Aquest any van ser un total de seixanta les persones que hi van participar. “Nosaltres no fem inscripcions prèvies i és tot bastant anàrquic, ho posem al programa i fem la difusió però mai sabem quanta gent vindrà, sempre ens sorprèn. La gent que ve sempre queda molt contenta hagi guanyat o no, i repeteix pel següent any”, afegeix Garriga.

Iván Moreno, participant i guanyador d’una de les categories de l’esdeveniment, explica que “és el primer any que participo i la veritat és que vaig gaudir molt. L’ambient era molt familiar perquè hi havia gent del poble i m’agradaria repetir l’any que ve. Em van dir que podies portar amics i amigues perquè participessin i em vaig sentir molt còmode i orgullós”.

Així doncs, la cursa popular, que va constar d’un recorregut sense desnivells i amb una durada d’un quilòmetre i mig, va gaudir d’un ambient familiar i actiu i, repetirà l’acte l’any que ve després de l’èxit d’enguany per seguir fomentant l’esport.

Una de les altres grans cites esportives de la Festa Major de Ribes és la cursa Abelard Trenzano. L’any 1969, sis anys després de la mort d’Abelard Trenzano, es va celebrar la primera edició de la cursa dedicada a la seva memòria. La família, els amics i els més propers a l’Abelard, van impulsar aquesta iniciativa amb la gran ajuda del Club Ciclista Maricel de Sitges. Nou anys més tard, l’organització de la cursa ciclista va recaure sobre el Club Ciclista GER, una de les associacions que fomenten més el ciclisme municipal actualment.

Aquest any, se celebrarà el 51è aniversari de la primera Cursa Abelard Trenzano amb la col·laboració de Federació Catalana de Ciclisme Aquesta, és reconeguda com una de les clàssiques del ciclisme de carretera. A més, aquesta és puntuable en les categories Elit i sub-23.  

La carrera ciclista es produirà demàs dissabte  a les 16h, la qual iniciarà i finalitzarà a la plaça de l’Església de Sant Pere de Ribes amb un total de 130 quilòmetres de recorregut. Un cop iniciada la cursa, els ciclistes donaran set voltes a un circuit de 18,5 quilòmetres, el qual consistirà a baixar cap a Vilanova i la Geltrú passant per la Finca Mas Solers, posteriorment pujaran cap a Canyelles passant per les urbanitzacions que consten d’un camí ascendent i tornarà cap a Ribes. Un gran repte i una gran experiència pels fanàtics del ciclisme de carretera