LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Les dades de contagi es tornen a complicar

El carrer Parellades, dimarts a la tarda

Les dades epidemiològiques s’han tornat a complicar en els últims dies a Sitges. Tant l’augment de nous casos, com el risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus tornen a ser superiors a la mitjana catalana. Les dades són anteriors a l’efecte que hagi pogut ocasionar el mínim alleugeriment de les restriccions, el passat dilluns, quan es va pemetre a l’hostaleria obrir continuadament al matí.

Ara fa una setmana, Sitges i Sant Pere de Ribes presentaven un mapa epidemiològic de virus gairebé zero. Eren dades similar a les del juny passat, quan la Covid va quedar a nivells residuals. Però en pocs dies la situació s’ha capgirat i l’ascensor ha tornat a pujar. En els últims set dies hi ha hagut 29 casos nous a la vila, mentre que els set anteriors havien estat 13. L’augment d’aquesta setmana ha estat del 2,03 per cent, més del doble que el 0,92 de la setmana anterior. A tot Catalunya ha pujat un 1,54 per cent. A Sant Pere de Ribes ha augmentat un 1,19 per cent.

Però a banda dels casos confirmats, la resta del quadre epidemiològic presenta algunes dades més preocupants. Per exemple, el risc de rebrot, que avui s’ha situat en els 304 punts, mentre que fa just una setmana estava en només 64. A tot Catalunya, el risc està en 196 punts. A Sant Pere de Ribes també ha pujat notablement: en una setmana ha passat de 58 a 182.

La propagació del virus (l’indicador rt) mostra una evolució encara més elevada: a Sitges avui està en 2,22 i a Sant Pere de Ribes en 2,29, mentre que fa una setmana era de 0,53 i 0,39, respectivament. A tot Catalunya és de 0,92.

El percentatge de proves PCR i test d’antígens que donen positius s’ha disparat a Sitges fins el 6,85 per cent, més del doble que fa una setmana. A Sant Pere de Ribes, però, es manté en un quadre baix: 2,87 per cent.

Notícies relacionades:
El descens del contagi es frena i torna a pujar a Sitges (8 de març de 2021)
El risc de rebrot ja està per sota dels 100 punts (4 de març de 2021)
L’expansió del virus ja és residual a Sitges i a Sant Pere de Ribes (1 de març de 2021)
El descens del virus es consolida a Sitges (25 de febrer de 2021)
El nombre d’hospitalitzats per Covid no baixa, tot i la millora de les dades (23 de febrer de 2021)
Les dades de contagi a Sitges ja tornen a estar per sota de la mitjana catalana (21 de febrer de 2021)
Els nous positius pugen la meitat que fa dues setmanes, però el risc de rebrot no baixa (18 de febrer de 2021)
El risc de rebrot se situa, per primer cop aquest any, per sota dels 300 punts (15 de febrer de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure