Les demandes a Urgències a Sant Camil augmenten més d’un 20% en un any

L’hospital de referència de la comarca, Sant Camil, també pateix certa tensió aquest hivern. L’edifici presta servei des del 1975; des d’aleshores, la població que absorbeix pràcticament s’ha triplicat i és més complexa. Amb tot, des de Sant Camil destaquen l’increment del personal i de les inversions que s’han realitzat i les que estan previstes (vegeu infografia), tot i que sovint hi ha queixes entre els usuaris, especialment pels temps d’espera a les urgències.

“Ara tenim un increment de demanda important; les urgències han augmentat entre un 20 i un 30% respecte a anys anteriors, però ara està disminuint”, explica Josep Lluís Ibáñez, gerent de l’hospital. “En aquests dos anys no hem tingut grip, i ara ha vingut de cop”, diu. Sobretot va haver-hi més hospitalitzacions a finals d’any, de gent gran i amb patologies greus. I a principis de desembre van tenir un pic de bronquiolitis en infants, amb 20 ingressats. Ara en tenen entre 3 i 5.

A L’Eco d’aquesta setmana dediquem àmplia atenció al col·lapse de la sanitat al Garraf. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a l’iQuiosc.cat

Articles relacionats