LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Les denúncies de la Policia es redueixen a una tercera part

Control policia al passeig de Vilafranca, el passat 30 d’abril

La Policia Local continua fent controls d’incompliment de les mesures de confinament, tot i que les obertures derivades de les fases 1 i, ara, 2 ha fet reduir el nombre de sancions. El primer mes i mig de confinament, la mitjana diària de denúncies eren quinze, mentre que ara ha baixat a cinc cada dia. La previsió és que amb la supressió de les franges per esportistes i canalla encara baixi més el nombre de sancions.

Des del passat 15 de març, dia en què l’Estat d’Alarma va entrar en vigor, els agents municipals han tramitat 828 denúncies per incompliment del confinament. Dues terceres parts dels denunciants són residents a la vila. Durant aquests dos mesos i mig, la Policia ha identificat 5.482 persones i 6.894 vehicles. De mitjana, els cossos de seguretat locals han reconegut 71 vianants i 90 vehicles diàriament.

Les mitjanes de denúncies s’han reduït amb l’entrada a la fase 1 a una tercera part. Des que la gent va poder començar a sortir de casa, la majoria de persones aturades pels agents tenen motius de justificació. Les cinc denúncies diàries de les dues setmanes anteriors han anat a la baixa en els últims dies. La previsió dels agents és que el nombre continuï baixant encara més.

El dia que se’n van registrar més va ser divendres 15, just abans de l’entrada en fase 1, en què alguns grups, especialment de joves, van avançar sortides aleshores encara no permeses. Aquell dia es van tramitar 37 sancions. Les persones denunciades rebran una notificació de la seva sanció, que pot supera els 600 euros en cada cas.

Notícia relacionada:
La Policia Local denuncia 31 persones en una hora (16 de maig de 2020)
Nit moguda per a la Policia Local (12 de maig de 2020)
La Policia Local denuncia un jove que se salta l’arrest domiciliari (25 d’abril de 2020

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)