Les dones omplen de talent els jardins del Prado

La jove compositora Sara Roy va obrir el Festival
- Publicitat -

La segona edició del Dona- Art en femení va arrencar ahir al vespre amb la jove compositora Sara Roy i l’humorista Lloll Bertran, als jardins del Casino Prado. El certamen ha pres com a lema la veu de les dones que hi participen com a altaveu de la presència i l’activisme artístic femení, encara avui obrint-se camí en els cartells dels principals festivals, teatres i sales de concert. Les Dj sitgetanes Tronkes de Felipa s’han sumat al certamen amb una sessió de reggaeton, cúmbia o salsa amb lletres lluny del sexisme i del masclisme.

Directores, actrius, cantants i intèrprets de diferents estils omplen aquest cap de setmana diferents espais de l’entitat pradista per fer sentir la seva veu i gaudir de la seva màgia. Aquest migdia hi haurà una taula rodona, moderada per Rita Marzoa, precisament amb la veu de dones en un altre sector de difícil inclusió com és l’esport i el periodisme esportiu.

Una de les novetats ha estat incloure la maga Melanie, que aporta un element d’humor i fantasia al cartell del Festival, que actuarà aquest vespre. L’elegància musical de Judith Neddermann serà el gran concert central d’aquest dissabte. La veu de Nedderman és un gran espectacle que no us podeu deixar perdre. l’espectacle de castanyoles i piano de Belén Cabanes i Marina Rodríguez i el cabaret de les Divinas completen el programa, que clourà demà diumenge.

El festival aposta per la creació de dones artistes amb un missatge contundent: reivindicar un escenari per a l’expressió del seu treball artístic. I en el context actual reivindicar en veu alta la cultura en viu, amb totes les mesures de seguretat vigents, com a clam unànime de la necessitat que té el públic de gaudir-ne i els artistes d’actuar. 

L’organització ha aconseguit aplegar el suport actiu de diferents empreses locals i associacions socioeconòmiques (Gremi d’Hostaleria, Sitges Comerç, Associació de Platges). El festival ha estat plantejat com una expressió creativa i de difusió del talent, però també com una activitat amb retorn econòmic en un municipi que viu del turisme i els esdeveniments que s’hi programen.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats