Les entitats econòmiques

- Publicitat -

Les tres principals associacions econòmiques del municipi (Gremi d’Hostaleria, Associació Turística de Serveis a les Platges i la flamant Sitges Comerç) han decidit sortir del Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica. El motiu que han al·legat és que aquesta iniciativa transversal que suma agents públics i privats està actuant a una velocitat excessivament lenta i emetrà unes conclusions el 15 d’octubre, un cop la situació sigui irreversible per a no pocs negocis. Les tres entitats han exposat, a més, quatre punts en els quals consideren que el Govern no està actuant amb la deguda celeritat i eficàcia: el top manta, els pisos turístics il·legals, el trasllat de sorra i el Festival Jardins de Terramar.

El Govern, per la seva part, ha respost els punts exposats per les tres associacions. En el cas de la venda ambulant i la sorra ha al·legat raons ideològiques, que els separen dels agents econòmics, malgrat que dos dels cinc partits de l’executiu van votar divendres a passat a favor de mesures policials. En relació amb els habitatges il·legals, el comunicat del Govern destaca que, per primer cop, s’han iniciat sancions a habitatges fora de la llei, mentre que en el cas del Festival de Terramar apunta a la situació de la pandèmia com a causa de l’anul·lació, si bé la decisió es va prendre molt abans que la majoria d’esdeveniments adaptessin els seus programes o suspenguessin les seves edicions.

Els agents econòmics tenen raó en exposar que hi ha diversos punts de l’acció municpal que estan resultant ineficaços en els resultats. Aquest estat d’opinió està creixent cada cop més, si bé també cal tenir en compte que a l’estiu les variacions de la ciutadania acostumen a potenciar més els elements negatius per la sobredimensió que exposa el turisme i, enguany, en un context de crisi, els ànims resulten més exacerbats.

També el Govern està en tot el seu dret en exhibir motius ideològics que justifiquin la seva política, així com les actuacions que ha començat a fer en les sancions als pisos il·legals. Amb tot, no deixa de ser paradoxal que alguns partits del Govern (com ERC i SGI) en la legislatura passada defensessin l’operació de la draga i ara s’hi mostrin en contra.

La situació que haurà d’afrontar la vila en els mesos vinents serà complicada i requerirà la unió d’esforços i generositat per part de tothom, tant Govern com oposició i agents socials. És el que acostuma a passar en els països més civilitzats.

Articles relacionats