LOADING

Type to search

Actualitat

La indignació per la sentència es manifesta al carrer i a l’Ajuntament

La dura i desproporcionada sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes s’ha fet sentir al carrer –amb una massiva concentració, ahir al vespre– i a les institucions, amb canvis en l’agenda municipal, la publicació d’un comunicat de condemna del Govern municipal i la convocatòria d’un Ple extraordinari, a iniciativa de Junts per Sitges.

En protesta per la sentència, el Ple de les ordenances –previst per demà dimecres– es traspassarà a dissabte vinent a les 8h del matí. L’alcaldessa, Aurora Carbonell, va proposar aquest canvi –que també havia previst JxS– per visualitzar el dolor i malestar per les elevades penes de presó contra els polítics i líders de les entitats independentistes. A la junta de portaveus convocada per Carbonell, la cap de JxS, Mònica Gallardo, va proposar celebrar un Ple extraordinari aquest dijous per buscar un pronunciament majoritari contra la sentència. El Govern va assumir aquesta proposta. JxS (i avui també Guanyem Sitges) va proposar que, en aquest cas, no es paguessin les dietes que habitualment cobren els regidors per l’assistència als plens

És a dir, que aquesta setmana hi haurà dos plens: un dijous sobre la sentència i un altre dissabte, amb la proposta de les taxes i ordenances municipals. Tots dos a les 8h del matí.

El Govern municipal (integrat per ERC, SGI i GS) ha emès un comunicat avui en què manifesta el seu malestar per la venjança del Tribunal, ja que ‘’ha suspès l’activitat institucional, llevat de l’homenatge a Lluís Companys, en l’aniversari del seu afusellament, que es farà avui al vespre.

D’altra banda, l’ANC, va convocar ahir dilluns una concentració a la plaça de l’Ajuntament per mostrar el rebuig cap a la sentencia. Els assistents van omplir la plaça i van sentir les intervencions de la mateixa Aurora Carbonell; el coodinador de l’ANC, Jordi Serra, i l’escriptora i presidenta del CoNCA, Vinyet Panyella. La ràbia va ser el comú denominador dels assistents a la convocatòria. En concloure, la concentració, els participants van cantar Els Segadors i alguns d’ells van penjar cartells en diferents carrers de la vila.