LOADING

Type to search

Actualitat

Les entitats i partits sitgetans reaccionen contra la dura sentència del Procés

La dura i exagerada sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes ha provocat la reacció d’indignació dels partits sobiranistes i diverses entitats locals, que ja han convocat actes de protesta i mobilitzacions.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha convocat una junta de portaveus extraordinària per a aquesta tarda, tan bon punt s’ha donat a conèixer la sentència. En la reunió tractaran les mobilitzacions i posicionaments de l’Ajuntament davant la sentència. Els partits independentistes (ERC, JxS, Guanyem) sumen 10 dels 21 regidors, tot i que podrien rebre el suport de Comuns Verds i comptar amb les abstencions d’altres formacions, com les independents.

El portaveu d’ERC, Eduard Terrado, ha manifestat que “valorem no fer cap actiu institucional fins divendres’’. Junts per Sitges també està en la mateixa línia, segons ha apuntat el president local del PDECat, Rafel Font, que ha remarcat que “ens sumem als actes pacífics de mobilitzacions, juntament amb els altres partits polítics que rebutgen el resultat de la sentència’’. Aquestes dues formacions i Guanyem estarien a favor de suspendre el Ple municipal previst per dimecres, on s’han de portar a votació les ordenances municipals del 2020.

Per la seva part, la CUP de Sitges ha convocat aquest matí a través del seu compte de Twitter als sitgetans a la plaça de l’estació per anar a les mobilitzacions a Barcelona.

L’ANC ha convocat els sitgetans a participar en l’acte d’aquest vespre a la plaça de l’Ajuntament, sota la crida “la mobilització no violenta de rebuig a la condemna als nostres líders socials i polítics continua aquest vespre. No hi pots faltar”. El seu coordinador, Jordi Serra, ha subratllat que “no és una condemna només als empresonats, sinó a tots als qui vam participar en l’1 d’octubre”.

Associacions i entitats sitgetanes també han mostrat la seva indignació a través de les xarxes socials, com és el cas de la Colla Jove de Castellers de Sitges o l’Escola de Grallers. L’Escola de Ballet del Prado, per la seva part, ha suspès les classe d’avui, mentre que Museus de Sitges ha canviat de data la Jornada Mercat de l’art, col·leccionisme i museus, prevista per a divendres –en què hi ha programada una vaga general– pel 22 de novembre.