Les fases ja són història

- Publicitat -

Tres mesos i quatre dies més tard, l’Estat d’Alarma ja és història. Després que Barcelona i Lleida passessin ahir a la fase 3 i tot Catalunya és trobés en la mateixa fase de la desescalada, el Govern de la Generalitat va decidir agafar les regnes i el president de la Generalitat, Quim Torra, va signar un decret per deixar sense efectes la situació excepcional, a partir de la passada mitjanit. La nova normalitat ja és aquí.

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) serà l’encarregat de la gestió i de l’aplicació de les noves mesures. Des d’avui, la mobilitat està permesa per tot el territori català, però fins després de Sant Joan se seguiran aplicant les restriccions en l’aforament previstes en la fase 3: un 50% als espais tancats i un 75% als oberts.

El nou escenari era esperat pels agents econòmics de Sitges, després del fort impacte econòmic que va suposar l’aturada pel confinament. Avui divendres està previst que reobrin nous hotels (com l’Antemare i Casa Vilella) i aquest cap de setmana ja n’hi haurà més d’una vintena en funcionament.

A partir de dijous 25 de juny, s’aplicaran uns plans sectorials –bona part d’ells encara estan pendents d’aprovar-se–, que es dividiran en els següents àmbits: els centres sanitaris, els serveis socials, els centres docents, les universitats, els transports, els establiments comercials, els hotels i allotjaments turístics, la restauració, el turisme, l’oci nocturn, el lleure infantil, les activitats culturals, les fires i congressos, les instal·lacions esportives, les festes i els equipaments amb gran afluència de públic.

La nova fase de represa

-Mobilitat permesa per tot Catalunya
-A partir de diumenge, es podrà viatjar per tot l’Estat i la majoria de països europeus.
-L’aforament es limita a un 50% en espais tancats i un 75% en espais oberts.
-La mascareta és obligatòria si no es pot mantenir la distància de seguretat i en mitjans de transport públics.
-S’elimina la limitació de les trobades.
-Les franges horàries ja no estan vigents.
-Es poden ocupar la totalitat de places en els vehicles.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats