Les jornades Repensar Sitges convoquen una vintena d’agents de diferents sectors públics i privats

Josep Miquel Abad, conseller delegat del COOB’92, amb la mascota dels Jocs, Cobi

Les cinquenes jornades Repensar Sitges debatran sobre el present i el futur del municipi, a partir de reflexions d’agents destacats del panorama socioeconòmic, cultural i polític de la vila, però també de les experiències eposades per casos d’èxit en les transfomacions experimentades per la Barcelona olímpica, la Bilbao del Guggenheim i la Girona turística. Les jornades es realitzaran en dues sessions, els divendres 20 i 27 de maig, a l’Hotel Calipolis i amb entrada lliure.

Organitzades per L’Eco de Sitges, les jornades tornen a escena després de l’aturada dels anys 2020 i 21 per la pandèmia. El programa inclou noms de relleu, tant en actiu com ja retirats. Els primers, analitzaran i plantejaran les actuacions i reptes en curs, mentre que els qui han abandonat la primera línia, sense el corsé del discurs previsible, podran recrear-se amb exposicions no tan condicionades pel moment actual i que admetran una lectura més oberta gràcies al pas del temps.

És el cas del qui va ser màxim responsable de l’organització dels Jocs Olímpics del 1992, Josep Miquel Abad, que mantindrà una conversa amb el qui va ser cap de premsa olímpic, el periodista sitgetà Pedro Palacios. També és el cas del qui va ser regidor d’Urbanisme de Bilbao entre 1991 i 2014 i posteriorment alcalde, Ibón Areso, que també mantindrà un diàleg amb el periodista Juanjo Corcuera, exdirector adjunt del diari El Correo i actualment resident a Sitges. De fet, totes les ponències i diàlegs estan presentades o conduïdes per col·laboradors de L’Eco.

Les experiències municipals també traçaran el diàleg entre dos alcaldes d’èpoques diferents de Sitges i Sant Pere de Ribes, Miquel Forns i Xavier Garriga, que parlaran sobre la interdependència de les dues poblacions. El qui també va ser alcalde Jordi Baijet exposarà el seu model de renaixement de Sitges, recollit en unllibre en format de pla estratègic, mentreque l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, abordarà el canvi protagonitzat per la ciutat.

Dos executius de notable relleu, com Rafa Esteve i Andreu Vilamitjana, residents a Sitges, dialogaran sobre les oportunitats de la vila, mentre que Maria Sisternas i Jordi Artigas parlaran de serveis i urbanisme i Pau Pérez de Acha i la regidora Júlia Vigó abordaran l’habitatge protegit. L’ex-conseller Josep Bargalló parlarà de cultura amb Vinyet Panyella i el professor Lluís Prats i Joan Anton Matas de turisme, mentre que Enric Nel·lo i Oskar Stöber debatran sobre la marca Sitges.

Consulta el programa

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats