LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Les limitacions per rebre la gent de Barcelona es mantindran fins Sant Joan

Interior d’un bar de Sitges, ahir dimarts

La situació actual dels moviment entre territoris es mantindrà, com a mínim, fins a mitjan de juny, tot i que es podria allargar encara fins a Sant Joan. És a dir, que el fet que Sitges i Ribes, com la resta del Garraf i l’Alt Penedès, hagin avançat més que l’àrea metropolitana de Barcelona haurà acabat jugant en contra seva, ja que no podrà rebre gent d’altres territoris del país, encara que comparteixin fases, segons ha confirmat el Departament de Salut. Tot això, llevat, és clar, que la Generalitat i el Govern de l’Estat tornin a modificar els protocols i processos, com ja han fet anteriorment.

Sitges i Ribes estan en fase 2 des de dilluns, però no poden rebre gent de Barcelona, de Terrassa i ni tan sols de les Botigues de Sitges, perquè es troben en fase 1. Tampoc del Camp de Tarragona, tot i que es troba en fase 2, com el Garraf. Aquesta situació també es mantindrà la setmana vinent, en què l’àrea metropolitana de Barcelona passarà a fase 2, segons ha sol·licitat el Departament de Salut al Ministeri de Sanitat, i compartirà escenari amb el Garraf i l’Alt Penedès.

Una portaveu de Salut ha indicat a L’Eco de Sitges que “com que es tracta de dues regions sanitàries o àrees de gestió assistencial determinades com a diferents per a mobilitat i la desescalada, no serà possible la mobilitat entre ambdues encara que les dues estiguin en fase 2, excepte per casos de força major i dels desplaçaments justificats per motius de feina”.

Aquesta situació ha generat desconcert entre ciutadans i responsables d’empreses i ha estat criticada pels titulars de comerços, bars i restaurants de Sitges, que esperaven l’arribada de la gent de Barcelona per compensar les importants pèrdues patides durant els mesos anteriors. A hores d’ara, només ha obert una tercera part dels bars i restaurants de la vila, tot i que de cara al cap de setmana es preveu que arribin a prop de la meitat.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, també ha lamentat la situació actual. Carbonell es reunirà demà telemàticament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, junt amb altres alcaldes del territori, i ha previst exposar la situació que viuen els sector comercial i d’hostaleria de Sitges, que depèn accentuadament dels visitants o turistes.

Si la Generalitat no efectua cap canvi, la situació es mantindrà fins que l’àrea metropolitana arribi a fase 3. I això es preveu que sigui el 22 de juny. El Garraf i l’Alt Penedès, si no es produeix una evolució negativa podria accedir a la fase 3 el 15 de juny.

Les dades de positius es mantenen estables des de fa dies. Sitges té els mateixos 174 confirmats que dissabte passat igual que Sant Pere de Ribes amb 195. En tots dos casos, la mitjana per 1.000 habitants és notablement inferior a les del conjunt de Catalunya i de la província de Barcelona.

Hi pot haver moviment entre Sitges i les Botigues, Castelldefels, Cornellà o l’Hospitalet?No
Hi pot haver moviment entre Sitges i Barcelona?No
Hi pot haver moviment entre Sitges i Tarragona? No
Hi pot haver moviment entre Barcelona i Castelldefels, Terrassa i Mataró?
Hi pot haver moviment entre Sitges i Vilafranca? Sí

Notícies relacionades:
Els hotels de Sitges esperen a obrir a que hi hagi més moviment (2 de juny de 2020)
Sitges i Ribes saluden la fase 2 amb nous avenços (1 de juny de 2020)
On es pot anar amb el canvi de fases i regions? (30 de maig de 2020)
Els xiringuitos ja tenen permís per obrir (30 de maig de 2020)
El canvi de fases i regions genera desconcerts en els moviments (28 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

També pots veure