Les llars d’infants volen millores de condicions i més inversió

Entrada a la llar d’infants la Moixiganga, dijous passat al matí
- Publicitat -

Les treballadores de les llars d’infants municipals de Sitges denuncien la situació “indigna’’ que viuen “des de fa molts anys’’ i que consideren que s’ha agreujat amb la publicació i aprovació del plec de clàusules que conté la nova licitació pels propers dos anys.

Per tal de mostrar el descontent i demanar solucions, les treballadores van acudir al darrer Ple municipal per manifestar amb la seva intervenció la necessitat de revisar i modificar el plec de clàusules, ja que segons el seu criteri, conté un seguit “d’errades i mancances’’.

Les educadores del Cercolet i la Moixiganga es queixen que la licitació està mal plantejada, ja que no s’ha tingut en compte el benefici industrial de l’empresa adjudicatària. És a dir, que el plec de clàusules no contempla el benefici econòmic derivat de l’explotació del servei de les Llars d’Infantils Municipals.

A banda d’això, un dels aspectes que més preocupa és el de les diferencies salarials. Les treballadores consideren que pateixen un important “greuge comparatiu”. Asseguren que actualment existeixen diferències “d’entre 200 o 300 euros” per la realització d’una mateixa funció, i que s’està contribuint a l’augment de l’esquerda salarial d’un sector totalment feminitzat. A més, denuncien que els salaris estan “congelats” des de fa molts anys, i que el nou plec de condicions no contempla la pujada del 5,5% del Salari Mínim Interprofessional, previst per l’entrada del 2023.

Articles relacionats