LOADING

Type to search

Actualitat

Les males olors perduren als entorns de Garraf

Abocador de la vall d’en Joan

L’Associació de Veïns del poble de Garraf ha manifestat queixes arran dels gasos que es filtren a través de les pedres del Garraf. A causa de les últimes pluges, denuncia el veïnat, la brossa es descompon i genera líquid lixiviat. I és que al poble hi ha una sortida d’un riu subterrani que, segons relata l’Associació, genera unes pudors “insuportables” arreu de Garraf.

De fet, justament el passat dilluns 22 de novembre, l’AMB va donar per finalitzat el segellament i clausura de l’antic dipòsit de residus de la vall d’en Joan, situat dins del Parc Natural del Garraf. L’Agència de Residus de Catalunya hi ha aportat 33,4 milions d’euros, que han de permetre salvaguardar el medi ambient i aprofitar el biogàs que generen els residus soterrats per generar l’energia elèctrica que consumeixen 9.000 llars. En aquest espai hi ha 26,6 milions de tones de brossa enterrades, que s’hi van llençar entre el 1974 i el 2006.

Les protestes del veïnat no són noves. El passat mes de maig es van queixar d’alguns tremolors que atribuïen al mateix abocador de la vall d’en Joan. De moment, es preveu que el dipòsit de residus s’hagi de mantenir i controlar en els quaranta anys vinents (com a mínim). El veïnat, però, creu que aquesta solució “no és suficient”, i creuen que l’única sortida eficaç és “remoure” tots els residus contaminants ubicats en aquesta zona del Parc.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure