LOADING

Type to search

Actualitat Eleccions Catalanes

Les mesures sanitàries i de seguretat marquen la jornada electoral

Gel hidroalcohòlic al Centre l’Esplai, a la Plaça Catalunya de Sitges

L’Ajuntament de Sitges ha desplegat un ampli paquet de mesures tècniques i humanes per garantir la seguretat durant la jornada electoral, adquirint 5.000 mascaretes quirúrgiques, 300 FFP2, 100 litres de gel a les entrades dels col·legis i 150 gel individual per a les meses.

A Sant Pere de Ribes s’ha previst un protocol específic per garantir la seguretat de l’electorat i els col·legis electorals, que són els mateixos de les anteriors eleccions, però adaptats a la situació actual, amb més espai i les mesures de seguretat establertes.

Tots els escenaris de les votacions estan senyalitzats per fer les cues amb la distància de seguretat requerida. Tant a les cues, com a l’interior dels locals es recomana fer servir mascaretes quirúrgiques o del tipus FFP2, i només hi pot accedir la persona que hagi de votar, excepte els casos de persones que necessitin ajuda, que poden entrar acompanyades per una altra.

Tot i que hi ha paperetes de totes les formacions polítiques en una taula, també s’han instal·lat cabines per garantir el vot secret. Tot i això es recomana que cadascú porti el sobre preparat des de casa. No s’ha de tancar el sobre i molt menys fer-ho amb saliva.

Un cop a dins del local també hi ha senyalitzacions, per garantir la distància social, i quan la presidència de la mesa ho requereix s’ha de dipositar la identificació en una safata que es trobarà al costat de les urnes. Serà la presidenta qui indicarà quan es pot recollir la identificació i emetre el vot. Inclús pot requerir a la persona que voti que mostri el seu rostre per confirmar-ne la identitat.

Una vegada dipositat el vot a l’urna cal seguir les indicacions per sortir, seguint una única direcció. Es demana a la gent que no s’aturi i que no creïn aglomeracions a l’exterior. També es recomana parlar el mínim necessari. Durant tot el dia les portes dels col·legis electorals romandran obertes per garantir una bona ventilació. S’ha garantit també la distància entre els diferents membres de les meses.

Els col·legis electorals també acolliran interventors i apoderats acreditats de les diverses formacions polítiques, que també estan obligats a complir tots els requeriments sanitaris, igual que les persones que van a exercir el seu dret a vot. En alguns col·legis de Sant Pere de Ribes s’han instal·lat unes carpes exteriors per poder situar els interventors. En el moment de l’escrutini públic,  les persones que estiguin dins el col·legi electoral hauran de seguir mantenint les normes sanitàries, la distància adequada, usar mascareta i netejar-se les mans amb gel periòdicament.

La carpa exterior que s’ha instal·lat a la Masia Can Puig, a Ribes.

Per tal de facilitar la votació, l’Ajuntament de Sitges ha pres algunes mesures a la via pública, com el fet de tallar al trànsit el carrer d’Emili Picó, vora l’Escola Esteve Barrachina, perquè la cua es pugui fer amb més comoditat i sigui compatible amb el trànsit de vianants. A totes les seus electorals hi ha agents de policia per regular els exteriors, a més de 30 responsables sanitaris que vetllen perquè es compleixin les indicacions sanitàries.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure