Les mostres infantils protagonitzen el primer cap de setmana de Santa Tecla

El ball de cercolets F. Clàudia Sauret
- Publicitat -

Els més menuts van tornar a agafar el protagonisme en la primera jornada completa d’actes festius de Santa Tecla. Al matí, a partir de les 9.30 hores –amb l’alcadessa, Aurora Carbonell, i el regidor de Festes, David Martínez a primera fila– van desfilar durant més de 3 hores i mitja per l’escenari de Plaça Catalunya, els gegants, cabeçuts, balls infantils i balls amb parlaments, que van recitar els versos. El dia, amb una temperatura agradable durant tot el matí i amb el cel lluint ben blau, va acompanyar i els espectadors van omplir la plaça del Poble Sec. Com que no es podia complir la distància de seguretat, l’organització recordava en tot moment que s’havia de dur la mascareta posada i el públic així ho va fer.

Després d’una aturada per dinar, a les 17 hores, amb el sol envestint a ple rendiment i amb una temperatura més feixuga d’aguantar i les guspires i el poc augmentant la sensació de calor, els presents van gaudir de les enceses de les bèsties de foc, i dels versos satírics de Colla Vella, Colla Jove i Agrupació de Balls Populars, durant gairebé dues hores i mitja.

Encesa de drac i àliga infantils. F. Clàudia Sauret

Avui dilluns, a partir de les 20. 30 hores, està previst el trasllat de la imatge de Santa Tecla. El seguici sortirà de la Parròquia i arribarà al local social de les Cases Noves, al carrer de Sant Honorat, el lloc triat per la Pendonista de Santa Tecla, Dora Pons Sànchez, per tenir-la exposada fins al 23 de setembre. Per evitar aglomeracions, la Comissió demana que no se segueixi el recorregut del trasllat, que comptarà amb la música dels Grallers de La Sitja.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats