LOADING

Type to search

Actualitat Cultura

Les noves funcions del Mercat Vell, l’Escorxador i el Patronat els potencien com a espais polivalents

Proposta per al Mercat Vell

El Mercat Vell, l’Escorxador i el Patronat ja tenen definides les seves noves funcions com a espais culturals amb una orientació concreta. La Regidoria de Cultura ha elaborat un document que detalla els nous usos, i que té com a objectiu buscar una estabilitat en les funcions culturals d’aquests tres edificis, que han canviat d’orientació al llarg dels anys en diverses ocasions. El document està sotmès a la participació oberta fins el 17 de setembre, a través del portal Decidim Sitges, per a que la ciutadania pugui fer les seves propostes.

El document detalla una funció definida i concreta per a cadascun dels tres edificis, però al mateix temps, polivalent, amb l’objectiu que puguin ser flexible a altres propostes puntuals. En dos d’ells (el Mercat Vell i l’Escorxador) està prevista la instal·lació d’unes grades retràctils per fer-hi activitats diverses. Les del Mercat tindran capacitat per a 216 persones i estaran pensades per configurar un petit auditori per a actuacions musicals i escèniques; les de l’Escorxador seran per a 126 persones i enfocades a presentacions, xerrades i simposis.

La funció principal del Mercat Vell serà de sala d’exposicions, condicionada i aclimatada per acollir mostres de gran nivell, que actualment només poden anar al Museu de Maricel. El centre, a més, estaria adaptat per auditori. Això implicarà, necessàriament, la sortida de Bacardí i el seu espai expositiu. En aquest sentit, el Govern s’inclina per buscar un edifici privat per mantenir la Casa Bacardí, si bé encara no han pres cap decisió.

Per la seva part, la funció de l’Escorxador serà la de sala de presentacions també adaptada per a que pugui acollir exposicions d’esdeveniments puntuals, com el Festival Internacional de Patchwork o la Fira Scrap +.

Per últim, les funcions atribuïdes al Patronat són les d’un centre per a la creació d’arts escèniques, així com una llibreria, per tal de cobrir la necessitat urgent que té Sitges en aquest punt. El document també proposa arribar a un acord amb els propietaris de l’espai conjunt del que havia estat el bingo (de 700 metres quadrats) per adaptar-lo com a Hotel d’entitats.

Proposta per a l’Escorxador
Proposta per al Patronat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure