Les noves mesures no redueixen les aglomeracions

Imatges de Joan Tarrida, aquesta matinada

El nou sistema de circulació al carrer Joan Tarrida, implantat fa dues setmanes per l’Ajuntament i els establiments d’oci nocturn, no ha aconseguit reduir les aglomeracions. De fet, aquest cap de setmana, amb la Bears Sitges Week, ja estava previst que hi haguessin importants concentracions de persones.

El sistema de circulació per a vianants en hores nocturnes es va establir fa dues setmanes, després que no funcionés l’experiència anterior de col·locar unes catenàries per a espaiar les concentracions. El sistema obliga a accedir al carrer des de Bonaire i no permet fer-ho des de la plaça de la Indústria. D’aquesta manera s’afavoreix la circulació i s’eviten alguns colls d’ampolla. Però no redueix les aglomeracions.

Ahir dissabte –i abans d’ahir divendres– el carrer va estar a vessar, com, de fet, durant tot l’estiu. La Sitges Bear Week té el seu punt central de celebració entre Joan Tarrida i Bonaire en un espai de carrers estrets, que convoca milers de persones. El sistema de seguretat contractat per afavorir la circulació única no va donar l’abast en avisos i aturades per indicar la gent que seguís el sentit únic.

En algun cas, fins i tot, es van produir protestes, com la d’alguns usuaris a les quals ha donat cobertura Sitges Gay Guide, que consideren que la mesura de Joan Tarrida és discriminatòria per a l’oci gai. Ahir, com en els anteriors caps de setmana, aquesta publicació va criticar a les xarxes socials la mesura i lamenten que els “controls” es facin només a Joan Tarrida i no al Primer de Maig.

Coincidint amb la Sitges Bear Week, la Policia Local ha llençat una campanya als assistents a aquesta trobada d’oci amb diversos consells de seguretat. La Policia recomana que estiguin atents a les seves pertinences i que no tornin sols a les nits als allotjaments. La campanya –executada en diverses llengües– evidencia els problemes de seguretat que té Sitges a les nits.

El Dos de Maig, ahir a la matinada

Com en els anteriors caps de setmana, la platja es va tornar a omplir a partir de dos quarts d’1, quan van tancar els locals d’oci nocturn. Centenars de joves i adolescents van reunir-se a l’espigó, a la Ribera i les platges del costat fent botellot. Tant l’alcaldessa, Aurora Carbonell, com el regidor de Turisme, Luismi García, han demanat a la Generalitat que ampliï l’horari de l’oci nocturn per a reduir les aglomeracions a les platges.

La setmana passada les concentracions van acabar amb aldarulls i enfrontaments amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. D’aquests incidents, tres persones van requerir atenció hospitalària. La nit de Festa Major, els Mossos van haver d’haver intervenir en diverses ocasions per escampar els participants en diverses baralles.

Concentracions, ahir a l’espigó

Notícies relacionades:
Els botellots preocupen a les autoritats municipals (29 d’agost de 2021)
Unes baralles nocturnes acaben amb actes vandàlics i la intervenció dels Mossos (24 d’agost de 2021)
La platja es torna a omplir a la matinada en el primer divendres sense toc de queda (21 d’agost de 2021)
L’ordenació del trànsit humà a Joan Tarrida punxa en la primera nit (14 d’agost de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats