Les noves restriccions a l’àrea de Barcelona cauen com una llosa al sector turístic

Interior d’un local de Sitges, ara fa unes setmanes
- Publicitat -

Les mesures recomanades pel Govern de la Generalitat de no sortir de casa llevat dels casos de primera necessitat a Barcelona i la seva àrea metropolitana ha estat rebuda com una llosa per part del sector turístic de Sitges. En un estiu de penúries acusades pels efectes de la crisi de la Covid-19, que ha deixat amb la mínima presència de turistes estrangers, la notícia ha estat rebuda amb preocupació just abans de començar la sessió setmanal telemàtica del Consell de Turisme, on hi participen representants públics i privats.

“Són notícies preocupants, perquè en aquests moments bona part dels visitants que té Sitges venen de Barcelona i la seva àrea”, ha manifestat el president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber. La mesura de la Generalitat té caràcter de recomanació, però no d’obligació, però tindrà un impacte evident en una indústria turística local afectada pel context actual, sobretot per la baixa presència de visitants estrangers.

Stöber ha apuntat que “la prioritat és la salut, però també demanem a les administracions que facin pedagogia quan difonguin dades: és evident que hi ha rebrots, però també hi és que hi ha molts més positius perquè es fan moltes més proves que abans”. El president del Gremi prefereix basar-se en les dades hospitalàries, ja que “són les que realment indiquen el nivell d’extensió de la pandèmia i permeten fer comparacions; i en aquest sentit, les xifres són més favorables que mesos enrere”. El president del Gremi també ha afegit que “estem demanant a tots els locals que siguin estrictes amb les mesures de seguretat i de protecció, tant per als clients com per als treballadors”.

En uns termes similars s’ha expressat el president de l’Associació Turística de Serveis a les Platges de Sitges, Manel Martínez: “estem preocupats, però també estem acostumats a resistir i així ho farem”. Martínez ha destacat que les platges “són territoris segurs” i en el cas de Sitges “vam ser pioners en implantar protocols preventius, que, a més, han servit de model per a que la Generalitat els apliqui en altres territoris”. Manel Martínez també ha subratllat la necessitat de “basar-se en informacions veraces i serioses”: “corren bulos que no són certs i que l’únic que generen és més preocupació, por i perjudicis de tota mena”.

Carlos Prieto, president de l’associació Sitges Comerç, també ha ressaltat la necessitat “que s’ha d’acabar el virus, però sense acabar amb l’economia”. “A Sitges, els comerços, els restaurants i les platges ens hem capficat des del primer moment per establir mesures de seguretat i protecció, però si ens treuen la gent de Barcelona serà tot encara més difícil”. El president de Sitges Comerç també ha assenyalat l’Ajuntament en la situació actual: “Sitges acumula massa problemes: els manters operen amb total tranquil·litat, estem mostrant imatges de manca de seguretat i ara, a sobre, s’anul·len esdeveniments al passeig, com Sant Jordi, quan ja ho teníem tot a punt”.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats