LOADING

Type to search

Cultura

Les obres de la Fundació Stämpfli entren al Cau Ferrat

L’obra de Pere Stämpfli, a la dreta, al costat de les de Rusiñol, al Cau Ferrat

A més de la seva condició d’artistes i de llegar al poble de Sitges una destacada col·lecció de peces, Santiago Rusiñol i Pere Stämpfli ja tenen nous elements en comú: per primer cop, una obra de tots dos dialoguen en un mateix espai. L’Autoretrat amb gavardina (1963) d’Stämpfli va entrar ahir al Gran Saló del Cau Ferrat, on s’hi estarà durant tres mesos com a estrena del nou programa El visitant, que permetrà a les obres de la Fundació exposar-se temporalment als altres museus de Sitges.

El visitant neix amb una doble finalitat: d’una banda, fomentar el diàleg entre obres d’estils i èpoques diferents, com són les d’art contemporani de la Fundació amb les d’art modern, o períodes anteriors, del Cau Ferrat i Maricel. I, per una altra, aprofitar el magnetisme dels dos principals museus locals per a projectar la Fundació i fomentar la important col·lecció que atresora, integrada per més de 100 obres de 60 artistes de 22 nacionalitats diferents.

L’Autoretrat amb gavardina d’Stämpfli és la primera obra que participa en aquesta iniciativa. Ahir es va traslladar de la Sala A de la Fundació Stämpfli –la que exposa les obres de la primera etapa de l’artista suís– a la primera planta del Cau i es va situar al costat d’un altre autroretrat: el que es van fer Santiago Rusiñol i Ramon Casas el 1890 a la Cerdanya i que constitueix una de les obres mestres de l’emblemàtic museu del carrer Fonollar. Hi estarà tot l’estiu i, en acabat, en seguiran d’altres, que també sortiran de la plaça de l’Ajutament per lluir en un costrast d’estètiques i llenguatges visuals amb altres peces del patrimoni local.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure