Les obres de la nova Escola de Música començaran l’any vinent

- Publicitat -

Sitges és un municipi en el qual la cultura té un pes fonamental. Des del 2007, la vila compta amb l’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall de Sitges, però que, des de l’aleshores, no ha deixat de canviar d’ubicació, perquè no disposa d’un edifici propi. Fa anys que es parla de dotar-la d’aquesta infraestructura i ja des de la legislatura passada es va acordar que el nou centre es construiria al Rocar, annexat a l’Espai Jove (vegeu infografia). Ara, l’Ajuntament ha donat un dels últims passos abans de poder construir l’escola: amb el canvi d’usos de la zona fet, el curs 2024-2025 es podria iniciar ja en el nou edifici.

La Junta de Govern Local va aprovar, a principis de maig, “el pla especial de concreció d’usos” d’aquesta parcel·la, on estava previst construir-hi equipaments municipals –l’Espai Jove o la Policia Local, que ja hi són, però també el futur Centre d’Atenció Primària, a més de l’Escola de Música. Amb aquest canvi, s’han volgut “blindar les pinedes”, subratlla Eduard Terrado, regidor d’Urbanisme, una demanda històrica del veïnat. Fins ara es podia fer qualsevol intervenció, “tallant tots els arbres”, però amb aquest pla especial, el 50% de l’àmbit “queda protegit”, ja que no s’hi podrà edificar. Segons Terrado, aquesta voluntat de protegir la zona, juntament amb la incorporació d’un vessant sostenible al projecte, han sigut les causes de l’endarreriment de la nova escola. Perquè el projecte ja està redactat i ja s’hi van fer les modificacions pertinents. Ara només falta aprovar el projecte definitiu, licitar les obres i que es comenci a construir, previsiblement, l’any vinent.

Trobareu tota la informació d’aquesta notícia a les pàgines de L’Eco de Sitges, ja disponible al teu punt de venda o a la nostra versió digital al web d’Iquiosc.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats