Les obres de la nova llibreria municipal començaran el 2023

Recreació de l’entrada de la futura llibreria municipal
- Publicitat -

Actualment, Sitges no té cap llibreria, tot i que compta amb dues biblioteques i diversos quioscos. Per això, l’Ajuntament té com a objectiu obrir una llibreria municipal l’any vinent a l’històric edifici del Patronat, situat al Carrer Parellades. L’any passat, el consistori va presentar un projecte de llibreria a l’edifici adquirit en l’anterior mandat. Segons el regidor de Cultura, el buit cultural que existeix a Sitges en aquest aspecte es deu, principalment, a dos factors. D’una banda, l’elevat cost dels lloguers i l’escàs rendiment econòmic per als emprenedors d’aquests negocis. De l’altra, la competència de la venda en línia.

La localització de la llibreria al Patronat compliria amb aquests requisits, ja que se situaria al centre i en una àrea de gran activitat comercial. L’edifici patrimonial va ser originalment la capella de les Mares Mercedàries Concepcionistes fins al 1919, quan va convertir-se en el Patronat d’Acció Catòlica, en un espai escolar i cultural. El 2018, l’Ajuntament de Sitges va adquirir-lo i, d’aleshores ençà, ha expressat el desig de rehabilitar-lo “per destinar-lo a usos culturals”.

L’avantprojecte de reconstrucció i adequació de l’edifici, presentat l’any passat, contemplava els mateixos objectius que en l’actualitat. A la planta baixa s’hi obriria una llibreria de titularitat municipal amb una cafeteria tipus office i amb accés al pati exterior, de 270 metres quadrats, on els consumidors podrien gaudir de la lectura. El pis superior es dedicaria a un espai de trobades literàries que es “retroalimentaria” amb el comerç de llibres. El tret diferenciador del futur establiment seria el seu estatut “municipal”. Un fet que, segons Salmerón, permetria al consistori escollir l’oferta de llibres i incloure col·leccions locals o d’autoria sitgetana.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats