Les obres del col·lector entren en la recta final

Operaris treballant a la Fragata, el passat dimarts

La nova canonada d’aigües residuals, que passarà soterrada pel passeig i substituirà l’actual que passa soterrada per les platges, ha entrat en l’última fase de la seva construcció i actualment s’està treballant a la zona de la Fragata.

L’objectiu de l’actuació és evitar situacions de risc de trencament de la canonada actual, que ara passa per les platges, a causa dels temporals. Aquesta canonada d’aigües residuals que passa per les platges de La Fragata, la Ribera, Bassa Rodona i l’Estanyol, quan es malmet vessa a la platja i al mar.

Les obres van començar el mes de maig del 2022, en el tram entre l’avinguda Sofia i la platja de l’Estanyol (un dels trams on la canonada causava més problemes) i es van aturar durant la temporada estival. Un cop va acabar l’estiu, es van reprendre per l’espai que hi ha entre l’avinguda Sofia i el Pont d’en Domènech, provocant diversos talls al passeig.

La previsió és que l’obra finalitzi la primavera del 2023. El pressupost de l’actuació és de 1,2 M€, que assumeix l’Agència Catalana de l’Aigua.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats