Les perruqueries afronten la crisi amb un futur incert

La perruqueria Línies, la setmana passada
- Publicitat -

Sitges és una de les localitats amb més perruqueries per metre quadrat. Només als carrers del centre n’hi ha més de 25. I amb la crisi derivada de la Covid-19 estan patint de manera pronunciada. No hi ha turistes i ha baixat el consum; és a dir, el pastís s’ha fet més petit, però hi ha el mateix nombre de comensals.

La setmana vinent farà dos mesos que les perruqueries van tornar a obrir (van ser dels primers establiments a fer-ho), però la represa les està arruïnant. Lola García, d’Elles Estilistes, al carrer del Prado, reclama noves mesures com la baixada de l’IVA per intentar salvar un sector que es troba en crisi. Encara que se’ls considera un servei essencial, els salons han d’assumir un 21% d’IVA, per la qual cosa proposen que aquest es redueixi a un 10%. Bona part de les clientes que assistien setmanalment al seu negoci són senyores grans que ara tenen por d’anar-hi. “Però espero anar-les recuperant a poc a poc i que tot vagi tornant a la normalitat”, explica García.

Tot i la dificultat del moment, hi ha petites perruqueries, com Línies, de Begoña González, que van readmetre tots els empleats des del primer dia. “Les primeres dues setmanes sí que hi va haver un allau de reserves, però ràpidament es va refredar”. Ara, però, amb la fi de l’Estat d’Alarma i l’arribada de la gent de les segones residències, “de mica en mica anem recuperant clientes i clients i ja hem recuperat el 75% del negoci. Quan no estava permesa la mobilitat vam perdre més del 50% del volum de feina”, conclou González.

A L’Eco d’aquesta setmana, us expliquem en un reportatge les dificultats que està travessant aquest sector. Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també us el podem portar a casa, si ens truqueu al 666 82 79 38. O bé, el podeu comprar per i iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats